Incubus predstavili novo studijsko izdanje “8”

0
43
Incubus/ Photo: Facebook @incubus
Incubus/ Photo: Facebook @incubus

Alt-rock ikone Incubus predstavljaju dugo očekivani studijski album “8”. Album su najavili singlovima i pesmama “Nimble Bastard”, “Glitterbomb” i “Undefeated”.

Bend ove godine slavi 20. godišnjicu objavljivanja albuma “S.C.I.E.N.C.E.”, a novi studijski album nasleđuje “If Not Now, When?” (iz 2011. godine) i EP izdanje “Trust Fall (Side A)” (iz 2015.).

Kako i sam naslov otkriva, za Incubus je ovo osmi po redu studijski album, a zanimljivo je kako su u procesu stvaranja promenili producenta, i pri samom završetku novog materijala napravili i potpuno novi miks. Naime, potpuno neplanirano i neočekivano svoj finalni produkcijski potpis na izdanje stavio je – Skrillex.

Photo: Facebook @incubus
Photo: Facebook @incubus

Kako je frontmen Brandon Bojd u nedavnom intervjuu za magazin Billboard otkrio, novi album je bio u završnoj fazi, da bi u jednom trenutku Skrillex, s kojim su prethodno ostvarili prijateljski odnos, navratio u studio kako bi preslušao šta su napravili. Čuo je pesmu “Familiar Faces” i zatražio im da mu pošalju trake, kako bi se poigrao s nekim svojim idejama – u samo sat vremena pretvorio je tamnu albumsku pesmu u singl.

– Nije je učinio “Skrillex pesmom”, već “poboljšanom Incubus pesmom”. Posle toga smo njega zadužili za ponovni miks i završnu produkciju čitavog albuma – zaključio je Brandon.

Kritičari već obasipaju album rečima hvale zbog kvalitetne produkcije albuma, kao i zbog Brandonovog vokalnog raspona.

Izdanje “8“ je dostupno u Srbiji putem servisa Deezer i Google Play.

Tek objavljena “Familiar Faces”, “poboljšana Incubus pesma” uz malu pomoć Skrillexa…

https://www.youtube.com/watch?v=3GJR826xjAw

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime