Grmljavina iznad Kragujevca… Ana Popović i Dub FX na Main Stageu Arsenal Festa 07

0
22

Bluz gitaristkinja Ana Popović nastupiće 23. juna, a australijska muzička senzacija Dub FX 24. juna na Main Stageu Arsenal Festa 07 u Kragujevcu.

Ana Popović/ Photo: Mark Goodman
Ana Popović/ Photo: Mark Goodman

– Ana Popović je jedna opaka gitaristkinja – izjavio je svojevremeno Brus Springstin za muzičarku rođenu u Beogradu, koja danas živi Los Anđelesu i koja je tokom svoje dosadašnje karijere delila binu sa veličinama kakve su B.B. King, Džo Bonamasa i Geri Klark Junior, a sada konačno prvi put dolazi u Kragujevac.

Ana Popović/ Photo: Jack Moutaillier
Ana Popović/ Photo: Jack Moutaillier

Čuvena upravo po moćnim živim nastupima, Ana sa svojim pratećim bendom neumorno krstari po velikim svetskim festivalima, a na Arsenal dolazi u trenutku dok promoviše aktuelni trostruki album “Trilogy” (2016), njeno najambicioznije ostvarenje do sada, fascinantnu kolekciju 23 bluz, džez i fank numere.

– Ja jednostavno moram da sviram uživo. U tome neizmerno uživam i verovatno ne bih bila ja, ukoliko bi se to zbog bilo čega ikad obustavilo – kaže Ana.

Bendžamin Stanford/ Photo: Facebook @dubfx
Bendžamin Stanford/ Photo: Facebook @dubfx

Bendžamin Stanford, koji je počeo kao ulični muzičar a stigao je da prodrma brojne velike festivale širom sveta, potrebno je veoma malo da privuče pažnju publike – samo glas, FX pedala i “lup” (loop) mašina. Ali su zato rezultati spektakularni što se može čuti u Dub FX hitovima “Flow”, “Love Someone”, “No Rest For The Wicked”, “Soothe Your Pain”…

– Volim da mešam sve žanrove, kao džez, rege, hiphop, sambu, dramenbejs, dabstep… šta god da osećam u tom trenutku. To je lepota mog nastupa – poručuje Stanford koji je pod firmom Dub FX poslednjih godina prodao stotine hiljada primeraka albuma i stigao do više od 150 miliona pregleda na jutjubu.

Na Arsenal Fest 07  koji se održava od 23. do 24. juna u Kragujevcu nastupiće i Anthrax, Buzzcocks, Elvis Jackson, Thievery Corporation, Urban&4 i Rambo Amadeus.

U promo periodu komplet ulaznica za sve tri večeri Arsenala 07 košta 1.800 dinara, dok je pojedinačna ulaznica 1.000 dinara. Ulaznice se mogu kupiti na svim prodajnim mestima Eventima.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime