Go, Johnny Go! Najmlađi srpski roker promovisao pesmu “Harley, Les Paul & rock’n’roll”

1
71
Nikola Johnny Ranković/Photo: Wood RS
Nikola Johnny Ranković/Photo: Wood RS

Najmlađi srpski roker Nikola Jonny Ranković  sa svojim bendom The Churlians, a uz podršku legendarnog  Žike Jelića (YU grupa) predstavio je 24. aprila u Wurstu novu pesmu “Harley, Les Paul & rock’n’roll” i prateći spot.

Pored velikog broja prijatelja, fanova i novinara promociji su prisustvovali i ostali članovi YU grupe, zatim Miša Aleksić i Vidoja Božinović Džindžer (Riblja čorba), Nikola Čuturilo Čutura, članovi benda Neverne bebe, Bane Jelić, Đorđe David i mnogi drugi.

Sjajnoj atmosferi posebno je doprineo neobičan rokenrol lajv duel. Klinci iz The Churlians su za početak, zajedno sa Žikom i legendarnim gitaristom Borkom Mitićem kao pojačanjem, odsvirali “Harley, Les Paul & rock’n’roll”.  Zatim je Johnny sa bendom odlično odsvirao numeru sa aktuelnog albuma YU grupe – “Evo stojim tu”, da bi legendarni bend uzvratio svirajući njihovu pesmu – “Nije mi do love”.

The Churlians/ Photo: Facebook/ Johnny Ranković Fanpage
The Churlians/ Photo: Facebook/ Johnny Ranković Fanpage

Kompletan autor pesme “Harley, Les Paul & rock’n’roll” je Johnny Ranković (muzika, tekst, aranžman). U njoj je došlo do zanimljivog susreta najmlađeg i najstarijeg aktivnog rokera na našim prostorima, kroz snažnu i poetičnu himnu pojedinim simbolima rokenrola – Harley Davidsonu i Les Paul-u.

Žika Jelić i njegov lapstil, Johnny i njegovo upečatljivo gitarsko umeće, sa glasom koji je sve čvršći i formiraniji, uz pratnju benda The Churlians, pričaju emotivnu ali ujedno i žestoku priču o muzici kao gorivu života.

Na snimanju pesme “Harley, Les Paul & rock’n’roll” radio je sjajan tim muzičara. Pored prepoznatljivog autorskog i gitarskog pečata Nikole Rankovića, dušu ali i dozu žestine su dodali: Žika Jelić na lapstilu, Pavle Petrović (The Churlians) svirajući bas, Milan Jejina Jeki na bubnjevima, a prateće vokale otpevali su Ksenija Kuljača, Srba Radivojević i Vojislav Aralica koji je i producent.

 

1 KOMENTAR

  1. Super je kad se generacije rokera podržavaju u ova siva vremena, i ne furaju umišljenu sopstvenu nedodirljivost i nezainteresovanost za druge. Svaka čast velikanima našeg roka. Mogu misliti kolika je čast kad se ukaže prilika svirati s Jelićima i kultnim Borkom!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime