The Quarter vas poziva na The Moon And The Nightspirit, a tu su i specijalni gosti – Groteska i Nastrom

0
27
The Moon And The Nightspirit/ Photo: Jeroen Rood
The Moon And The Nightspirit/ Photo: Jeroen Rood

The Moon And The Nightspirit nastupiće 23. aprila u novosadskom klubu The Quarter. Koncert počinje u 20:00 časova, a specijalni gosti i domaćini koncerta biće Groteska i Nastrom.

Bend je aktivan je još od 2003. godine i iza sebe ima pet objevljenih albuma Trenutno priprema novo izdanje koje će se u prodaji pojaviti u prvoj polovini 2017. godine.

The Moon And The Nightspirit/ Photo: Fey Fab Felis
The Moon And The Nightspirit/ Photo: Fey Fab Felis

The Moon And The Nightspirit je deo vrlo jake i popularne neo folk, ambijental scene i jedan od glavnih brendova Nemačke izdavačke kuće Prophecy Records.

Do sada su odsvirali veliki broj turneja širom sveta i delili binu sa velikanima scene poput bendova Blackmore’s Night, Corvus Corax, Arcana, Faun… a zahvaljujući svom vrlo originalnom i unikatnom zvuku često nastupaju i na metal festivalima.

Groteska/ Photo: Facebook/ Groteska-Band
Groteska/ Photo: Facebook/ Groteska-Band

Bend Groteska zvuk temelji na starom dark goth metalu u koji je vremenom utisnut originalni autorski pečat pa danas suvereno kreira svoj lični stil koji baš nije lako odrediti.

Za ovu priliku Groteska će izvesti jedan od svojih akustičnih setova kroz koje odlaze još dalje u istraživanje muzičkih dimenzija i stvaralačkih sloboda.

Nastrom/ Photo: Gordana Basta
Nastrom/ Photo: Gordana Basta

Drugi specijalni gost/domaćin biće industrial doom rok one-man bend Nastrom. Najdublje tajne, noćne čežnje, puste ulice, ruševine i duhovi sa ćoška su samo neke od inspiracija, koje u projektu Nastrom odjekuju kroz nizak štim basa, repetitivnu ritam mašinu i odsutan vokal.

Nastrom za sada ima dva snimljena mini-albuma: “Nastrom” (2013) i “Cornerghosts” (2015). Zvučna odrednica je industrial doom rock sa težnjom za eksperimentisanjem i stvaranjem sinematske atmosfere.

Organizatori koncerta su MH Concerts & Serbian Hellbangers, a ulaznice po ceni od 700 dinara (u pretprodaji) i 1 000 dinara (na dan koncerta) možete nabaviti na prodajnim mestima Mungos i Eventim.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime