JOŠ JEDNA TUŽNA VEST… Tobi Smit, prvi klavijaturista Jamiroquai, preminuo u 46. godini

0
42
Jamiroquai/Photo: YouTube printscreen
Jamiroquai/Photo: YouTube printscreen

Tobi Smit, koji je bio klavijaturista benda Jamiroquai od njegovog osnivanja 1992. sve do 2002. godine, umro je u 46. godini, a uzrok smrti je još nepoznat.

Basista Stjuart Zender, koji je bio u grupi sa Smitom, napisao je Instagramu:

– Volim te puno. Moj stariji brat Tobi prešao je na drugu stranu sinoć. Sva moja izvanredna sećanja su vezana za njega i grupu koju smo stvorili. Najtalentovaniji muzičar s kojim sam ikad imao čast da pravim muziku. Tvoje svetlo će sijati večno. Hvala ti što si ulepšao moj i svačiji život. Slaviću tvoj život i ljubav. Počivaj u ljubavi.

 

A post shared by SZ (@stuartzender) on

Tobi je rođen 29. oktobra 1970. u Londonu, a osnovao je grupu Jamiroquai sa Zenderom, pevačem Džej Kejem, bubnjarem Nikom Van Gelderom i Valisom Bjukenenom na didžeridu. Njihov debi album “Emergency on Planet Earth”, pojavio se 1993. godine, kao britanski acid jazz sa džez i fank uticajem kasnih ’60 -ih i ’70 -ih, i odmah je pronašao publiku širom sveta.

Usledio je svetski uspeh, ali je Smit napustio bend 2002. godine, navodeći kao razlog porodične obaveze. Fan sajt Funkin piše da je napravio studio u svojoj kući, gde je sam pravio sajder, skupljao stare automobile i gajio konje. NME je dodao da, u kasnijim godinama, radio sa Hoosiers i Matt Cardle.

https://www.youtube.com/watch?v=Et9b7LWfnxQ

HL/Izvor: diffuser.fm

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime