Home»Muzika»Homeland»Josip A Lisac otkriva “Eventualizam”… Novosadski ska bend objavio novi album

Josip A Lisac otkriva “Eventualizam”… Novosadski ska bend objavio novi album

3
Shares
Pinterest Google+
Josip A Lisac/ Photo: Promo
Josip A Lisac/ Photo: Promo

Novosadski ska bend Josip A Lisac objavio je novi album “Eventualizam“ za izdavačku kuću Lampshade Media. Ovo je sedmo izdanje benda i kako sami kažu, predstavlja prekretnicu u njihovom stvaralaštvu.

“Eventualizam“ se poziva na urbano-filozofski pravac Ognjena Protića i označava relativnost istine, razlike i mogućnosti u mišljenju pa se već u prvoj pesmi “Nikad“, na kraju izvodi recitacija koja pojašnjava sam pojam “eventualizam“

Uz dve ljubavne pesme “Svako spava svoje” i “Fališ mi”, i jedne filmske šale “Fajt klab”, ostatak materijala se bavi krizom jedinke, uzrocima globalizma, ćutanjem, opomenama, pokretanjem samostalnog mišljenja.

Photo: facebook @bend.josipalisac
Photo: facebook @bend.josipalisac

Muziku karakteriše tvrđi zvuk od prethodnih albuma, najverovatnije zbog izostavljanja klavijaturskih deonica.

Gitarista Ratko Madžar na sebe je preuzeo većinu neduvačkih tema i sola, i tako u istom pravcu pokrenuo, i samu ritam sekciju, (bubnjar Predrag Milojković, basista Dejan Zec), koja je snimila zasigurno najbolji materijal benda do sada.

Duvačka sekcija korišćena je standardno na temama i pokrivanjima strofa, ali su joj aranžmani tromboniste Nemanje Sovtića dali svežinu u odnosu na standardne inervale prime, terce i sekste koji su uglavnom zastupljeni u ska i rege muzici.

Saksofonska i trubačka sola, (Sandra Dropo Ramaji, Danijela Veselinović), prisutna su kao odmorišta od gitarskog zvuka i dugog sadržajnog teksta.

Vedran Ferizović je autor svih tekstova, a muziku su naizmenično radili Vedran Ferizović i Dejan Zec. Aranžmane potpisuje ceo bend, praćeni od strane snimatelja i producenta Dragana Alimpijevića – Pika.

A dok ne stignu novi spotovi…

Album je snimljen u studiju Road u Rumenci, a producirali su ga Dragan Alimpijević – Pik i Vedran Ferizović.

“Eventualizam” možete preslušati na Deezeru

 

Previous post

LETO POČINJE NOVIM TALASOM... Nouvelle Vague 24. juna u Beogradu

Next post

NAUČNICI OTKRILI ŠKAMPA KOJI UBIJA ZVUKOM… I dali mu ime – PINK FLOYD

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *