Home»Muzika»BIOSPHERE za završnicu Resonate festivala

BIOSPHERE za završnicu Resonate festivala

3
Shares
Pinterest Google+
Biosphere/ Photo: Promo
Biosphere/ Photo: Promo

Biosphere je još jedna od velikih muzičkih zvezda predstojećeg Resonate festivala. Iza pseudonima Biosphere krije se Geir Jenssen, norveški muzičar sa zapaženim opusom ambijentalne muzike iza sebe.

On će nastupiti uživo na koncertu poslednje večeri Resonate festivala, u subotu, 22. aprila u beogradskom klubu Drugstore.

Jenssen je svoju slavu stekao kreirajući stilovie “ambient techno” i “arctic ambient,” pri čemu je upotrebljavao muzičke lupove i posebne semplove iz sci-fi izvora.

Resonate2017/ Photo: Promo
Resonate2017/ Photo: Promo

Njegova numera “Novelty Waves” upotrebljena je u Levi’s kampanji, 1995. godine, a njegov album “Substrata“ generalno se smatra za jedan od najboljih albuma klasičnog ambijentala.

Biosphere je poznat po svojim živim nastupima koji uključuju njegovo izvođenje improvizacija na laptopu ili varijacija na njegova najnovija izdanja sa projekcijama video – art radova u pozadini.

Iako ovi performansi nisu usko vezani za svaki novi album, apgrejdovani materijal iz ere “Microgravity“/“Patashnik“ i “Bleep”, s početka devedesetih ponekad nađu mesta u nastupima Biosphere.

Pored Biosphere poslednje večeri festivala Resonate nastupaju još: Addison Groove, Mykki Blanco, Alba G Corral & Regen, Lil Taty,  Feloneezy i Jackie Dagger.

Kompletan program možete pogledati na: RESONATE 2017 PROGRAM

Previous post

Tremendum objavio novi album... Stigao je "Hak u plamenu"

Next post

LETO POČINJE NOVIM TALASOM... Nouvelle Vague 24. juna u Beogradu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *