Home»Muzika»Da se spremimo za koncert… Novi “Stratus” i “Kalajdžisko oro” Vlatka Stefanovskog

Da se spremimo za koncert… Novi “Stratus” i “Kalajdžisko oro” Vlatka Stefanovskog

3
Shares
Pinterest Google+
Vlatko Stefanovski/ Photo: Miro Majcen
Vlatko Stefanovski/ Photo: Miro Majcen

Legendarni gitarista Vlatko Stefanovski održaće 21. aprila u Sava Centru koncert sa Big Band orkestrom Slovenske vojske, a kakav muzički spektakl pripremaju Beograđanima najbolje svedoče novi spotovi za tradicional “Kalajdžisko oro” i džez klasik “Stratus”.

U kulerskoj izvedbi “Stratusa” Big Bend se nalazi u svom miljeu, jer ga kako Vlatko sa zadovoljstvom ističe čine “izvanredni instrumentalisti i uglavnom džez muzičari”, a “Kalajdžisko oro” je dodatna muzička poslastica, spektakularni vatromet ritma i melodije, u kome mnogoljudni vojni orkestar fantastično nadopunjuje velemajstorsku gitaru Stefanovskog.

– To nije klasični vojni orkestar, već se radi o Big Bendu, koji zvuči kao svaki veliki džez big bend. Siguran sam da ćete u Sava centru biti impresionirani mojom novom muzičkom avanturom, i bogatim zvukom tog izvanrednog Big Benda – istče Stefanovski.

“Stratus” i “Kalajdžisko oro” skinuti su sa prošlogodišnjeg CD i DVD izdanja “Big Band Orkestra Slovenske vojske feat. Vlatko Stefanovski” (izdanje RTV Slovenije), koji je snimljen na zajedničkom koncertu u Ljubljani 2015. godine.

Za Sava centar, Stefanovski sa Big Band Orkestra Slovenske (slovenačke) vojske priprema repertoar sastavljen od nekih njegovih kompozicija, ali i veoma poznatih fank, džez i soul standarda, kao i numera iz tradicionalne muzike, aranžirane za takav sastav.

Ulaznice možete nabaviti na blagajni Sava Centra i preko mreže Eventim.

Previous post

Nominovan za Gremija a svira mandolinu... Avi Avital prvi put u Beogradu

Next post

Ode čovek u voditelje... "Brian Johnson's Life on the Road" uskoro na Sky Arts kanalu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *