Home»Muzika»Apocalyptica počastila Beograd odličnim koncertom, obećali da će doći ponovo…

Apocalyptica počastila Beograd odličnim koncertom, obećali da će doći ponovo…

3
Shares
Pinterest Google+
Apocayptica/Photo: Željka Dimić i Wood.rs
Apocayptica/Photo: Željka Dimić i Wood.rs

Finski čelisti Apocalyptica nastupili su u Hali sportova u okviru proslave 20 godina od izlaska albuma “Plays Metallica By Four Cellos”.

Eika Topinen, Pavo Lotjonen, Pertu Kivilakso i Frenki Perez počeli su svoj dvočasovni nastup hitom “Enter Sandman”…

– Dobro veče, dame i gospodo! Slavimo 20 godina od albuma “Plays Metallica By Four Cellos”, tako da večeras sviramo samo Metaliku. Biće to instrumental, a vi ćete večeras pevati – pozdravio je Topinen fanove u Hali sportova.

“Master of Puppets”, “Harvest of Sorrow”, “The Unforgiven”, su samo neke od numera sa albuma iz 1996. godine koje su momci iz benda Apocalyptica izveli u prvom delu koncerta.

Apocayptica/Photo: Željka Dimić i Wood.rs
Apocayptica/Photo: Željka Dimić i Wood.rs

Posle pauze na bini im se pridružio bubnjar Miko Siren čime je počeo energičniji deo koncerta uz svetlosne efekte, kretanje Topinena i Kivilaksa na sceni i “žešće” numere što je publika oduševljeno pozdravljala.

Usledile su “Fight Fire with Fire”, “Until it Sleeps”, “Orion” – prva numera slavnog benda koju je Topinen čuo sa 13 godina i “Escape” koju nisu svirali od 1993. godine.

Vrhunac koncerta bila je pesma “Battery” koja se našla na remasterizovanom albumu “Plays Metallica By Four Cellos”, objavljenom prošle godine, zbog koje su, kako kažu, promenili način sviranja da bi mogli da je izvedu na čelima.

Popularni finski čelisti su u “Seek and Destroy” ubacili su delić iz hita “Thunderstruck” benda AC/DC i furiozno završili koncert.

Naravno, nastup nije prošao bez bisa i to balade “Nothing Else Matters”. Reči su odzvanjale halom uz svetlo mobilnih telefona i po neki upaljač.

– Bili ste fantastični. Sledećom pesmom vam zahvaljujemo na tome. Ona je vanvremenska, i dalje aktuelna. Čuvajte sebe i čuvajte druge, volite sebe i volite se među sobom – poručio je Topinen pre numere “One”, obećavši skori povratak u Beograd.

Izvor: Tanjug.rs

Previous post

"Nušićevi dani" u Smederevu: Mileni Dravić nagrada za životno delo

Next post

Kad Mašina svira bluz... ostaju "Tragovi"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *