Filmovi o Dejvidu Bouviju i Majlsu Dejvisu premijerno na ENTERteinmentu u Beogradu

0
172
David Bowie Five Years/Photo: Promo, MCF
Oglasi

Program jubilarnog 30. Fashion Selectiona, koji se ove godine održava od 6. do 9 aprila, proširen je i obogaćen, pa će se uz modne revije održati i filmske premijere i koncerti bendova iz regiona. Program će se sastojati iz tri celine: Fashion Selection (modne revije), MegaCinema (filmske projekcije) i Music Selection (koncerti), i biće održan pod jedinstvenim zajedničkim nazivom eventa ENTERtainment.

Posetioci će ove godine imaće prilike da uživaju u novonastalom programu MegaCinema, i pogledaju izvrsna filmska ostvarenja koja će upravo na ENTERtaimentu imati svoje srpske premijere.

David Bowie Five Years/Photo: Promo, MCF
David Bowie Five Years/Photo: Promo, MCF

Dokumentarac “Dejvid Bouvi – Neispričana priča” je delo Fransisa Vatlija, i nastavlja se na prethodni dokumentarac o Bouviju – “Dejvid Bouvi: Pet godina”, koji je objavljen 2013. godine. Ipak najnoviji Vatlijev dokumentarni film, iz poštovanja prema privatnosti koju je Bouvi tako visoko cenio, fokusira se na Bouvijevu muziku i energiju koju je Bouvi ulagao u svoja tri poslednja projekta, a ne na njegovom ličnom životu. Više o radu na albumu iz 2013. “The Next Day” i albumu “Blackstar” koji je objavljen samo nekoliko dana pre njegove smrti, kao i postavljanje mjuzikla “Lazarus” gledaćemo 7. aprila od 17.30h u BelExpo Centru.

Miles Ahead/Photo: Promo, MCF
Miles Ahead/Photo: Promo, MCF

Biografski film reditelja i glumca Dona Čilda o životu i muzici neponovljivog Majlsa Dejvisa, “Majlsova najnovija pesma”, biće prikazan 8. aprila sa početkom od 17h u BelExpo Centru. Film “Majlsova najnovija pesma” nije samo o muzici, već je reč i o životu jednog od najpoznatijih i najuticajnijih džez izvođača koji se smatra začetnikom različitih džez podžanrova poput kula, modernog bopa, fuzije, modalnog džeza i fanka. Čedl kroz priču o vrsnom umetniku presipituje ko smo mi zaista, šta imamo da kažemo i kako ćemo to reći.

Noćne priče/Photo: Promo, MCF
Noćne priče/Photo: Promo, MCF

Poslednjeg dana ENTERtainment-a, 9. aprila od 17h u BelExpo Centru, posetioci će imati da prilike da se slatko nasmeju uz špansku komediju “Noćne priče2. Priča o jednoj dugoj letnjoj noći u Barseloni tokom koje će se na neobičan način isprepletati pet različitih priča – Lucija, ostavljena devojka, Pako, stidljivi kamiondžija koji ne može da izjavi ljubav ženi svojih snova, Koke i Luisito dva buntovna tinejdžera u ukradenom automobilu, Alberto vozač ambulatnih kola kojem je nova devojka dala snage da menja nešto u svom životu i Pedro, taksista koji ima bračnih problema.

Prava za prikazivanje filmova “Dejvid Bouvi – Neispričana priča”, “Majlsova najnovija pesma” i “Noćne priče” obezbedio je MCF MegaCom Film.

HL

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime