Home»Pulse»Reportaže»Svečano dodeljene nagrade pobednicima 47. Međunarodnog takmičenja Muzičke omladine Beograd

Svečano dodeljene nagrade pobednicima 47. Međunarodnog takmičenja Muzičke omladine Beograd

4
Shares
Pinterest Google+

Međunarodno takmičenje Muzičke omladine Beograd, 47. po redu, završeno je 30. marta godine svečanom dodelom nagrada najboljim takmičarima.

Zadovoljstvo nam je da sa vama podelimo ko su dobitnici nagrada 47. MTMO u disciplini – flauta:

I NAGRADA – Helena Mašerel (Švajcarska)
II NAGRADA – Bi Le Džang  (Kina)
III NAGRADA – Ana Marija Krkuleski (Srbija)

Helena Mašerel/ Photo: Promo
Helena Mašerel/ Photo: Promo

HENS umetnički centar za flaute (Peking) dodelio je zlatnu glavu flaute prvoplasiranoj Heleni Mašerel iz Švajcarske i Q2 HENS flautu Daliborki Malenić iz Srbije.

Udruženje kompozitora Srbije dodelilo je specijalnu nagradu za najbolje izvedeno obavezno delo domaćeg autora – Concerto Sereno Dejana Despića, Heleni Mašerel.

Udruženje kompozitora Srbije dodelilo je specijalnu nagradu najbolje plasiranom takmičaru iz Srbije, a to je Ana Marija Krkuleski koja je dobila i nagradu Zadužbine Ilije M. Kolarca kao najuspešniji domaći finalista.

Ana Marija Krkuleski/ Photo: Promo
Ana Marija Krkuleski/ Photo: Promo

47. MTMO Beograd realizovano je pod pokroviteljstvom Sekretarijata za kulturu grada Beograda i uz svesrdnu podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

U velikom finalu finalisti su uz pratnju okrestra Camerata Serbica i dirigenta Biljane Radovanović izvodili: Sirinks za solo flautu Kloda Debisija, Kvartet za flautu V.A. Mocarta u D duru, K.285 kao i obaveznu kompoziciju, delo domaćeg autora Concerto Sereno Dejana Despića.

47. Međunarodno takmičenje Muzičke omladine Beograda bilo je realizovano kroz tri etape, a 13 najboljih takmičara iz Srbije, Kine, Švajcarske i Češke predstavili su se stručnom žiriju i publici kao solisti, kamerni muzičari, uz pratnju klavira i simfonijskog orkestra.

Bi Le Zhang/ Photo: Promo
Bi Le Zhang/ Photo: Promo

U finale je ušlo pet najboljih kandidata. Program je bio izuzetno zahtevan, a opšti utisak je da je iza nas Takmičenje izuzetnog izvođačkog kvaliteta i nivoa.

Žiri su činili vrhunski domaći i inostrani profesori i solisti: Guoliang Han iz Kine (predsednik žirija i programski selektor), Ljubiša Jovanović iz Srbije (programski selektor), Suzan Hopner, profesor na više svetskih Univerziteta i nagrađivani solo umetnik (Kanada), Miomir Simonović iz Srbije, Žoze Danijel Kastelon iz Francuske, kompozitor gospođa Ivana Stefanović iz Srbije i Georgi Spasov iz Bugarske.

Naredno, 48. Međunarodno takmičenje Muzičke omladine Beogrda biće realizovano u martu 2018. godine u disciplini – gitara.

Previous post

The Beatshakers predstavili novi singl na rođendanu Lampshade Media

Next post

POSLE SEDAM DUGIH GODINA... Jamiroquai objavili album "Automation" i kreću na turneju

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *