Home»Muzika»Džez na balkanski način… Blazin’ Quartet 7. aprila u Mikseru

Džez na balkanski način… Blazin’ Quartet 7. aprila u Mikseru

-Dosetljive postmoderne ludorije mladog Blazin’ Quarteta vredne su pomena. Predvođeni gipkom rukom bubnjara Ivanovića oni izvrću konvencije, što se i može očekivati od benda čiji se jedan od albuma zove "Jalkan Bazz" (Dž. Vudard, kolumnista – Rolling Stone, Downbeat)

3
Shares
Pinterest Google+
Blazin’ Quartet/ Photo: Promo
Blazin’ Quartet/ Photo: Promo

Džez sastav Blazin’ Quartet objavio je treći studijski album balkanskog džeza nazvan “La mer, la pierre, la terre, l’oiseau” u izdanju muzičke kuće Coolabel. Beogradska publika imaće priliku premijerno da čuje nove numere na koncertu 7. aprila od 21:00 čas u Mikser Hausu.

Blazin’ Quartet je stvorio autentičnu mešavinu balkanskog melosa, modernog džeza i elektronske muzike.

Kvartet čine: Srđan Ivanović (bubnjevi), Kristof Panzani iz Francuske (saksofon, klarinet), Grk Andreas Polizogopulos (truba) i Bugarin Mihail Ivanov (kontrabas).

Kao gost na ovom albumu pojavljuje se i poznati italijanski gitarista Federiko Kasagrande.

Photo: Promo
Photo: Promo

– Možda bi završetak nekog vica bio drugačiji, ali kad spojite Grka, Bugarina, Francuza i Bosanca dobijate džez kvartet, koji voli da eksperimentiše sa zvucima i da kreira svoj muzički svet. Još specifičnije, svet balkanskog džeza – objašnjava Srđan Ivanović, frontmen benda i dodaje da je lepota muzičkog jezika u tome što lako komuniciraju sa publikom sa različitih prostora:

– Krčeći put do prepoznatljivosti svirali smo na različitim festivalima po Evropi, ali smo shvatili da u Parizu isto razumeju balkanski folklor kao i u Beogradu, Zagrebu ili Sarajevu.

Blazin’ Quartet je 2008. pobedio na najvećem džez takmičenju u Holandiji Dutch Jazz Competition a iste godine je dobio priznanje Holland Casino Jazz&Pop Award.

– Beograd se poslednjih godina učvrstio kao prestonica džeza o čemu svedoče široka ponuda za ljubitelje ove vrste muzike, kao i veliki broj posetilaca na festivalima, koncertima i svirkama. Nekada smo i mi bili deo te koncertne publike, a kako smo u ovaj album utisnuli mnoge delove naših života, tako su se na njemu našli i snažan duh Balkana i zaleđe beogradskih muzičara – ističe Srđan Ivanović.

Blazin’ Quartet je do sada objavio albume “Finding a Way”, “Jalkan Bazz” i aktuelni “La mer, la pierre, la terre, l’oiseau”.

Ulaznice za koncert benda Blazin’ Quartet su u prodaji po ceni od 600 dinara, na prodajnim mestima Gigs Tix-a i u Mikseru, dok će na dan koncerta iznositi 800 dinara.

Previous post

Nordic Power vam predstavlja svoj novi singl "Chasing Highs"

Next post

Na aukciji prodata legendarna mikseta iz Abbey Road studija. Cena...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *