Home»Life Story»Predomislio se: Ipak Dilan ode po Nobela

Predomislio se: Ipak Dilan ode po Nobela

3
Shares
Pinterest Google+

Američki muzičar Bob Dilan preuzeće narednog vikenda u Stokholmu Nobelovu nagradu za književnost, izjavila je danas zvaničnica Švedske akademije Sara Danius.

Bob Dilan/Photo; facebook@bobdylan
Bob Dilan/Photo; [email protected]

– Švedska akademija i Bob Dilan dogovorili su se da se sastanu tokom narednog vikenda u Stokholmu gde će muzičar održati koncert – navela je Sara Danius na svom blogu.

Dobitnik nagrade je ranije zakazao dva koncerta u Stokholmu za subotu i nedelju, ali se do sada nije znalo kada će otići da uzme svoju nagradu.

– Uručenje nagrade će biti u privatnoj atmosferi. Mediji nisu pozvani. Samo će biti Dilan i nekoliko prisutnih akademika. Takvu želju je izrazio muzičar – navela je Sara Danius.

Bob Dilan/ Photo: wikipedia.org
Bob Dilan/ Photo: wikipedia.org

Ostaje ipak nerešeno pitanje održavanja govora ili “Nobelovog predavanja” koje je dužnost svakog dobitnika kad dođe da primi nagradu.

Predavanje treba da se održi do šest meseci od ceremonije uručenja nagrade, a Dilanu taj rok ističe 10. juna.

Sara Danius je rekla da muzičar neće ovog puta održati govor i da će kasnije poslati snimljenu verziju svog “Nobelovog predavanja”.

Laureat nije došao na tradicionalnu ceremoniju 10. decembra navodeći da ima druge obaveze, a govor zahvalnosti je u njegovo ime pročitala američka ambasadorka u Stokholmu Azita Rejdži.

Nobelova nagrada se sastoji od zlatne medalje, diplome i čeka na osam miliona kruna (823.000 evra).

Izvor: Beta.rs

Previous post

JEEEEEEEEEEE... The Cult u Zaječaru!

Next post

Arkona 6. jula na Explosive bini Exita

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *