Home»Film»Martovski festival od 30. marta do 2. aprila u Domu omladine Beograda

Martovski festival od 30. marta do 2. aprila u Domu omladine Beograda

5
Shares
Pinterest Google+
Photo: Promo
Photo: Promo

Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma Martovski festival, naš najstariji filmski festival, biće održan od 30. marta do 2. aprila u Domu omladine Beograda.

Od svog prvog izdanja bio je najvažnija, a u nekim periodima i jedina, platforma u okviru koje su domaći filmski autori mogli da prezentuju publici i inostranim kolegama svoje dokumentarne, eksperimentalne, animirane i kratke igrane filmove.

Od 2017. godine, u organizaciji Doma omladine Beograda i sa novim umetničkim direktorom, dramaturgom Bobanom Jevtićem, festival se fokusira na domaću filmsku produkciju dokumentarnih, TV dokumentarnih, kratkih igranih, animiranih i eksperimentalnih filmova, postajući tako nacionalni festival u punom značenju te reči.

Kratki igrani film “2116” mladog reditelja Janka Đurića biće pikazan 31. marta u 15:00 časova (Klub Doma omladine) u okviru revijalnog programa festivala…

Nikola Ristić i Teodora Janković (2116)/ Photo: Promo
Nikola Ristić i Teodora Janković (2116)/ Photo: Promo

Ovogodišnji, 64. Martovski festival, otvoriće projekcije filmova “Bunker 93” Puriše Đorđevića i “Panta Rei” Ljubiše Samardžića.

U takmičarskoj konkurenciji biće prikazano više od 80 filmova – kratkometražnih igranih i dokumentarnih, dugometražnih dokumentarnih, animiranih i eksperimentalnih filmova.

Pored filmskih projekcija, ove godine u okviru Martovskog festivala biće organizovane i brojne radionice, konsultacije i razgovore filmskih stvaralaca, studenata i redovne publike, kao i prateći muzički program.

Kompletan program 64. Martovskog festivala možete da pogledate na sajtu Doma omladine Beograda.

Film “Druga linija” Nenada Miloševića biće prikazan 30. marta u 17:00 časova u okviru revijalnog programa festivala…

Previous post

"Slobodni" zajedničkim snagama Branka Radakovića, Renata Metessija i Zvijezda

Next post

KAD SU I FOTKE ROKENROL... Pogledajte galeriju fotografija sa prvog Book&Roll Open Day

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *