Home»Muzika»Ovako Vlatko Stefanovski poziva Beograđane na koncert u Sava Centru…

Ovako Vlatko Stefanovski poziva Beograđane na koncert u Sava Centru…

4
Shares
Pinterest Google+

Legendarni gitarista Vlatko Stefanovski iz svog studija u Skoplju uputio je video poziv Beograđanima za koncert 21. aprila u Sava Centru.

Vlatko Stefanovski/ Photo: Miro Majcen
Vlatko Stefanovski/ Photo: Miro Majcen

– Želeo bih da vas pozovem na jedan veoma zanimljiv koncert 21. aprila u Sava centru. Dolazim iz Skoplja, a iz Ljubljane mi dolazi Big Band Orkestra Slovenske vojske sa kojim već sarađujem dve godine… Nemojte propustiti priliku da me vidite i čujete u jednom veoma bogatom zvučnom i muzičkom kontekstu – poručio je Vlatko.

Stefanovski će sa Big Band Orkestrom Slovenske vojske izvesti repertoar sastavljen od nekih njegovih kompozicija, ali i veoma poznatih fank, džez i soul standarda, kao i numera iz tradicionalne muzike, aranžirane za takav sastav.

Pre dve godine dirigent Big Band Orkestra Slovenske vojske Rudolf Gas pozvao je Stefanovskog da bude gost njihovog koncerta na Kongresnom trgu u Ljubljani.

Stefanovski priznaje da je u početku bio pomalo skeptičan, ne znajući kako i šta taj orkestar svira, ali da je posle prve zajedničke probe bio fasciniran zvukom i profesionalizmom orkestra.

Vlatko Stefanovski/ Photo: Miro Majcen
Vlatko Stefanovski/ Photo: Miro Majcen

Njihov odličan koncert u Ljubljani ostao je zabeležen i na prošlogodišnjem CD-u i na DVD-u “Big Band Orkestra Slovenske vojske feat. Vlatko Stefanovski”, u izdanju ZKP Ljubljana, na kom su i kompozicije “Gypsy Song”, “Jovano Jovanke”, “Stratus”…

Ulaznice za koncert Vlatka Stefanovskog mogu se nabaviti na blagajni Sava centra i preko mreže Eventim.

 

 

Previous post

Drejk objavio spot za "Passionfruit" sa "decembarskog" albuma "More Life"

Next post

Dobar fuzz rock stiže iz Vlasotinca: Fluid Underground objavili album "Antimajka"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *