Home»Kultura»Pozorište»TKO LETI VRIJEDI, TKO NE LETI NE VRIJEDI: “Alan Ford – Povratak otpisanih” na sceni Bitef teatra

TKO LETI VRIJEDI, TKO NE LETI NE VRIJEDI: “Alan Ford – Povratak otpisanih” na sceni Bitef teatra

4
Shares
Pinterest Google+
Alan Ford - Povratak otpisanih/ Photo: @bitef.teatar
Alan Ford – Povratak otpisanih/ Photo: @bitef.teatar

Izvođenje predstave “Alan Ford – Povratak otpisanih” Predraga Lucića, po motivima stripa “Alan Ford”, a u režiji Kokana Mladenovića zakazano je za 30. i 31. mart u Bitef teatru.

Predrag Lucić, jedan od kreatora satiričnog lista “Feral Tribjun” iz Splita (ugašen 2008. godine) napisao je potpuno novu epizodu “Alana Forda” pod nazivom “Povratak otpisanih”, a koja je temeljena na današnjem trenutku svetske scene.

Photo: youtube.com printscreen
Photo: youtube.com printscreen

– Ta epizoda govori o trenutnoj izbegličkoj krizi u Evropi, demistifikaciji svih lažnih vrednosti Evrope koje pokazuju svoju zatvorenost i netoleranciju, i koje kroz industriju straha ustvari donose ogromnu korist onim pojedincima koji na toj industriji i rade – rekao je o Lucićevom tekstu Kokan Mladenović, režiser predstave.

Ovaj poznati niško-beogradski reditelj ističe da su svi iz kompletne družine TNT, na koje su čitaoci stripa navikli, lijepo i vješto upleteni u priču predstave, a upravo njihova satirična crta je bila u središtu zanimanja svih autora i glumaca koji su radili na predstavi.

Likove Alana Forda, Grunfa, Boba Rocka, Broja Jedan i drugih tumače Mirsad Tuka, Armin Omerović, Anđela Kosić, Davor Golubović, Elma Juković, Rok Matek, Igor Štamulak, Aleš Valič i Gorazd Žilave.

Previous post

BAĆUŠKA IZ SRCA BRITANIJE... Robi Vilijams hoće da peva za Rusiju na Evrosongu?!

Next post

Na konkurs Demofesta stigla 471 prijava... U junu konačna lista takmičara

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *