Home»Muzika»Homeland»BABE JOŠ DOBRO ROKAJU… Kako vam se sviđa “Primabalerina”?

BABE JOŠ DOBRO ROKAJU… Kako vam se sviđa “Primabalerina”?

4
Shares
Pinterest Google+
Babe/ Photo: Boris Vezmar
Babe/ Photo: Boris Vezmar

Kultna grupa Babe objavila je novi singl “Primabalerina” pred koncert koji će biti održan 1. aprila u Mikser Hausu.

– Pesma je nastala kao tok misli i igra reči. Poruka je očigledna, tj. kako je ubijena vrhunska umetnost u nas. Praviti ambiciozni video klip mi je takođe nemoguća misija, tako da sam odlučio napraviti nazovi monotonu vizuelnu varijantu. Ovde se ne juri za lajkovima, već za razumevanjem trenutka u kome se nalazimo – objašnjava frontmen Baba Žika Milenković.

“Primabalerina” je pesma koja spaja poznatu uvrnutu duhovitost Baba, ovaj put smeštenu u dodatno pomereni ambijent svadbe, koji je poslužio kao savršeno mesto za ubistvo, a sve je začinjeno, spektakularnim pop refrenom.

Žika ističe da “pesma nije zasnovana na stvarnom događaju već je spontano nastala jednog ranog jutra, u situaciji kad još nije svanulo. a jedino što svetli je mobilni telefon u koji ukucavaš tekst”.

Autor pesme je Milenković, za produkciju i aranžman bio je zadužen Boris Krstajić, dok je lyrical video montirao Srđan Mitrović.

Žika Milenković/ Photo: Boris Vezmar
Žika Milenković/ Photo: Boris Vezmar

Prvi samostalni koncert Baba u Beogradu posle više od 20 godina pauze održaće se u subotu 1. aprila od 21:00 čas u Mikseru, a Žika ne najavljuje “klasičan koncert, već performans uz interakciju sa publikom, da tu bude nečeg malo pomerenog”.

Babe, čuvene po hitovima “Noć bez sna”, “Ko me ter’o”, “Da te vidim golu” i “Slanina”, publici u Mikseru prirediće “šarolik i osvežen repertoar, koji će uključivati i par pesama koje ljudi do sada nisu čuli”, sa predstojećeg novog albuma benda.

Članovi benda su, pored Žike, gitarista Zoran Ilić-Ilke, basista Dejan Škopelja-Škopi, bubnjar Goran Ljuboja-Trut, kao i mlade snage gitarista Stefan Aćimović i klavijaturistkinja Luna Škopelja.

Ulaznice za koncert benda Babe u Mikseru možete nabaviti u pretprodaji po ceni od 800 dinara preko mreže Eventim i u Mikseru. Od 27. marta cena ulaznica će biti 1.000 dinara.

 

Previous post

Uželeli smo se "limunada"... "Lepotica i zver" najgledaniji film tokom prvog vikenda prikazivanja

Next post

BEOGRAD JE OPET MUZIČKA PRESTONICA SVETA... 47. Međunarodno takmičenje Muzičke omladine na Kolarcu od 21. do 30. marta

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *