Home»Pulse»Puls grada»Dolazi #CIRKUS u naš grad… 12. FIST od 23. do 26. marta u Beogradu

Dolazi #CIRKUS u naš grad… 12. FIST od 23. do 26. marta u Beogradu

4
Shares
Pinterest Google+

Studenti četvrte godine Katedre za menadžment i produkciju pozorišta radija i kulture Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, organizuju 12. Festival internacionalnog studentskog teatra (FIST) koji će od 23. do 26. marta biti održan u Beogradu.

Photo: Facebook @FIST
Photo: Facebook @FIST

Tema ovogodišnjeg festivala je Cirkus, tačnije, razotkrivanje #Cirkusa oko nas i upiranje prsta u problem sa željom da se preokrenu uloge i ogole cirkuzanti među nama.

To je #Cirkus u kome smeh i izrugivanje nemaju isceljujući karakter već su cinični, korozivni i poražavajući.

#Cirkus gde postoji sloboda da se bez posledica kritikuje i problematizuje društvo, da se oseti na koji način pozorište može i treba da pokrene na delanje, na koji način nešto ipak može da se promeni i kakav je kvalitet te promene.

Photo: Facebook @FIST
Photo: Facebook @FIST

Na beogradskim lokacijama: Dorćol Platz, Bitef teatar, UK “Vuk Stefanović Karadžić”, Kulturni centar “REX” i UK “Parobrod” publika će imati priliku da prati šest takmičarskih predstava iz Evrope, kao i dve predstave u produkciji Fakulteta dramskih umetnosti.

Pored toga, posetioce Festivala 24, 25. i 26. marta u Dorćol Platzu od 17:00 časova očekuje i tribinski program, edukativni program u oblasti psihodrame i Playback teatra 23. i 24. u UK “Parobrod” i dvodnevni program za najmlađe – FISTić u Pozorištu lutaka “Pinokio” 23. i 24. marta.

Photo: Facebook @FIST
Photo: Facebook @FIST
Previous post

OVO NISTE ZNALI O FRONTMENU KILLERSA: Mormon i loš golfer koji se boji smrti, letenja i - broja 621

Next post

The Cranberries skinuli prašinu sa starih hitova... Uskoro unplugged album "Something Else"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *