Home»Muzika»A mislili smo da ih nećemo više videti… Ministry 4. juna u Barutani

A mislili smo da ih nećemo više videti… Ministry 4. juna u Barutani

3
Shares
Pinterest Google+
Ministry/ Photo: Prono
Ministry/ Photo: Prono

Jedan od najuticajnijih i najznačajnijih industrial metal bendova svih vremena, Ministry iz Čikaga, održaće koncert 4. juna u Barutani na Kalemegdanu.

Ministry su osnovani u Čikagu 1981. godine i u svojoj ranoj fazi delovali su kao new wave synthpop bend. Već sa drugim izdanjem, “Twitch” iz 1986 i albumom “The Land Of Rape And Honey” menjaju stil i postaju pioniri industrial metal muzike.

To je bio preokret prema zvuku po kojem su postali poznati u muzičkoj istoriji.

Al Jourgensen/ Photo: Facebook @WeAreMinistry
Al Jourgensen/ Photo: Facebook @WeAreMinistry

U ranim devedesetim godinama prošlog veka bend je doživeo globalni proboj i veliki komercijalni uspeh albumom “Psalm 69: The Way To Succeed And The Way To Suck Eggs” koji se, nošen singlom “Jesus Built My Hotrod”, smatra najznačajnijim izdanjem industrial muzike.

Album je prodat u dva miliona primeraka i bendu je osigurao poziciju na Lollapalooza turneji, te otvorio put za mainstream uspeh izvođačima kao što su Marilyn Manson i Rammstein.

Tokom nekoliko decenija, kroz grupu je prošlo dosta muzičara, ali jedina konstanta je Al Jourgensen, jedna od legendarnih figura alternativne scene devedesetih.

Photo: Promo
Photo: Promo

Za Ministry se danas može reći da predstavlja most između alternativnog rok i pank zvuka sa jedne i novog industrial metal zvuka sa druge strane.

Iako se verovalo da ćemo ih prvi i poslednji put u Srbiji slušati na Main stage-u Exit festivala 2008. godine, kada su Ministry objavili da se nalaze na svojoj poslednjoj turneji, bend se ponovo okupio 2012.

Godinu dana kasnije objavljen je album “From Beer To Eternity”, koji je posvećen preminulom gitaristi Mijku Skakiju.

Karte za beogradski koncert benda Ministry, u produkciji Strangefear, biće puštene u prodaju 20. marta preko Eventim prodajne mreže, po ceni od 2490 dinara.

 

Previous post

NAJMORBIDNIJI MUZIČKI BIZNIS ... Da li biste "slušali" pepeo preminulog?

Next post

GOBLINI SLAVE U MIKSERU: Koncert za 25. rođendan i 20 godina od albuma "U Magnovenju"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *