Home»Life Story»OVO NISTE ZNALI O FRONTMENU KILLERSA: Mormon i loš golfer koji se boji smrti, letenja i – broja 621

OVO NISTE ZNALI O FRONTMENU KILLERSA: Mormon i loš golfer koji se boji smrti, letenja i – broja 621

4
Shares
Pinterest Google+
Brendon Flauers, The Killers/Photo: YouTube printscreen
Brendon Flauers, The Killers/Photo: YouTube printscreen

Jedan od najvećih svetskih bendova The Killers, nastupiće 5. jula na “nultom danu” ovogodišnjeg Exita i srpski fanovi su američkih rokerra su u transu.

Ipak, malo njih zna apsolutno neobičnu životnu priču frontmena benda Brendona Flauersa.

Na Brendona i sve ono što je kasnije pretočio u nezaboravan rokenrol, najviše je uticao njegov otac.

Omiljeni kolegama i slavnim facama

The Killers/Photo: Facebook
The Killers/Photo: Facebook

The Killers, momci koji su priču sa bendom počeli iz Las Vegasa među omiljenim su grupama koje slušaju Pol Makartni, Dejvid Kameron, ali i Barak Obama koji je jednom prilikom zahtevao da upravo oni nastupaju na jednom od prijema koje je organizovao. Cene ih i kolege, pa je zanimljivo da se stih iz njihove numere “All These Things That I’ve Done” – “I got soul, but I’m not a soldier” često čuju na koncertima U2, Robija Vilijamsa i Coldplay koji obožavaju da ih citiraju uživo.

Najpre, njegov otac bio je težak alkoholičar sve do Brendonove pete godine. Tada je spas pronašao u veri kada je postao mormon, kao i cela porodica. Brendon i danas pripada ovoj crkvi i kaže da ga je to što je odrastao kao mormon u Las Vegasu spremilo da se nosi sa svim teškim stvarima koje se dešavaju u rokenrolu.

Ima nekoliko ozbiljnih fobija, uključujući strah od smrti, letenja, ali i broja 621. Najmanje jednom nedeljno ide kod terapeuta koji mu oko toga pomaže, a kad god leti preslušava snimke sa tih sesija kako bi se smirio.

Voli golf, ali priznaje da je očajan igrač kao i da je do svoje 15. godine bio veoma debeo.

Kada bend pravi pauzu od snimanja i koncerata, Brendon snima solo albume. Ima dva odlična izdanja, a neki od njegovih najvećih hitova su “Can’t Deny My Love” i “I Can Change”. Inače, oženjen je devojkom koju je upoznao kada je imao samo 20 godina i imaju troje dece.

Kako je nastao "Sam’s Town"

“Sam’s Town” je drugi drugi studijski album benda koji je objavljen 2006. I trasirao bendu put do zvezda. Naslovna numera inspirisana je istoimenim hotelom koji zaista postoji u Vegasu, a devojka koja se nalazi na omotu albuma je lokalna pevačica Felis LaZe. Spot za hit od kog je sve krenulo, “Mr Brightside”, inspirisan je filmom “Mulen ruž”, a zvezde njihovog videa za pesmu “Shot at The Night” su glumci Bella Heatkout i Maks Mingela.  

Ulaznice za koncert u Srbiji, koji će biti jedini u ovom delu sveta, i jedan od svega devet nastupa ove godine, u prodaju stižu 16. marta, tačno u podne. Ako je suditi po tome da je ovogodišnji koncert Kilersa na beskrajnom Hajd parku u Londonu rasprodat za samo nekoliko dana, za koncert na tvrđavi sa tri puta manjim kapacitetom, sigurno će se tražiti karta više.

HL

 

Previous post

JEDAN KLUB, DVE SCENE: Electric Funx i Dobri Sin Bane večeras u Wurstu

Next post

Dolazi #CIRKUS u naš grad... 12. FIST od 23. do 26. marta u Beogradu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *