Home»Muzika»Kultna novotalasna grupa Luna posle 12 godina prekida tišinu koncertima u Beogradu i Novom Sadu

Kultna novotalasna grupa Luna posle 12 godina prekida tišinu koncertima u Beogradu i Novom Sadu

4
Shares
Pinterest Google+
Luna/Photo: Promo
Luna/Photo: Promo

Čuvena novosadska novotalasna grupa Luna će posle 12 godina ćutanja održati dva koncerta: u Beogradu (Mikser House) 31. marta i u Novom Sadu (Firchie Think Tank) 1. aprila

Posle samo 15 koncerata i dve godine delovanja (1981-83), Luna je ’84. objavila album “Nestvarne stvari” (Helidon) i nestala sa scene.

Ploča je narednih godina stekla status nezaobilaznog dokumenta jugoslovenske rok avangarde, a svedoci kratkotrajnog Luninog koncertnog života pamte unikatnu autorsku viziju i ubitačnu izvođačku energiju benda. Uprkos izvrsnim kritikama i rastućem kult-statusu, Luna se sastala samo još jednom: za nastup na Exitu 2004. godine.

Povodom objavljivanja monografije “Ogledala Lune”, Jasmina Mitrušić Mina, Ivan Fece Firči, Zoran Bulatović Bale i Slobodan Tišma će održati još dva koncerta. Mikser House u Beogradu je mesto Luninog uskrsnuća u petak, 31. marta, a “povratak kući” će se desiti naredne večeri u Novom Sadu u Firchie Think Tank studiju.

Koncerti u trajanju do 60 minuta obe večeri počinju od 21:00. U 19:30 na oba mesta su predviđene promocije “Ogledala Lune” Predraga Popovića, Saše Rakezića i Goran Tarlaća. Knjiga će te večeri moći da se kupi po sniženoj ceni, a uz kupljenu knjigu se dobija na poklon i CD.

Ulaz na oba koncerta je besplatan, a svoje ulaznice (maksimalno četiri karte po osobi) možete preuzeti samo na blagajni Mikser House-a, od ponedeljka 20 marta.

Organizatori koncerata su Društvo ljubitelja popularne kulture kao izdavač pomenute monografije, Mikser House i Firchie Think Tank.

Luna 2016./Photo: Predrag Popović/dljpk.com
Luna 2016./Photo: Predrag Popović/dljpk.com

HL

Previous post

Vikend doza rokenrola... Fuzzbox u klubu Soul Society

Next post

Bad Copy 22. jula na Beton bini Demofesta

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *