Magija na šest žica: Guitar Art festival od 20. do 25. marta u Beogradu

0
25
Photo: Facebook @gaf.rs
Photo: Facebook @gaf.rs

Osamnaesto po redu izdanje Guitar Art festivala održaće se od 20. do 25. marta, pod sloganom “Integracije”.

Festival će i ove godine opravdati status jednog od pet najvećih festivala gitare u svetu, sa više od 100 učesnika iz 20 zemalja sveta.

Tokom šest koncertnih večeri i 12 koncerata, publici će se predstaviti atraktivan izbor svetskih muzičara iz oblasti klasike, tanga, flamenka, bluza, roka i savremenog muzičkog stvaralaštva.

Festival počinje 20. marta koncertom “Fuzija latinoameričke klasike”, a na njemu će nastupiti najveći argentinski gitarista Roberto Ausel, bandoneonista Aleksandar Nikolić i kamerni orkestar Anima Musicae iz Mađarske.

Tomi Emanuel/ Photo: Promo
Tomi Emanuel/ Photo: Promo

Legenda svetske gitare, Tomi Emanuel nastupiće 23. marta u Sava Centru kada će publika imati priliku  da premijerno čuje neke numere sa aktuelnog albuma “It’s Never Too Late”.

Preostale četiri koncertne večeri održaće se u Domu omladine Beograda: Ultra High Flamenco, koji će po prvi put nastupati u Srbiji sa poznatnom flamenko plesačicom Rosario Toledo, Giorgos Georgopulus kvartet koji donosi urban buzuki zvuk kroz grčke tradicionalne melodije i koncert svestranog gitariste i nesvakidašnjeg talenta Bojana Ivanovskog sa premijerom njegovog autorskog projekta “A whole new world”.

Bojan Ivanovski/ Photo: Facebook/ Bojan Ivanovski Jobby
Bojan Ivanovski/ Photo: Facebook/ Bojan Ivanovski Jobby

Festival ove godine predstavlja poseban umetnički projekat “Gitarske Integracije”, koji se održava uz podršku EU Delegacije u Srbiji, EU Info centra i Italijanskog instituta za kulturu.

Projekat okuplja klasične gitariste u usponu iz bivših jugoslovenskih republika, koji će tokom festivala održati samostalne koncerte, a radiće zajedno i na stvaranju novog muzičkog dela.

Italijanski kompozitor Karlo Domenikoni, komponuje premijeru za šest gitara, koje će Mak Grgić, Srđan Bulat, Sanel Redžić, Nemanja Ostojić, Radoš Malidžan i Darko Bageski izvesti na svečanom zatvaranju festivala 25. marta u Domu omladine Beograda.

Ulaznice su u prodaji na blagajnama Sava centra, Doma sindikata, Kombank arene i drugim prodajnim mestima u mrežama Eventim, DD Tickets i Ticketline.

Više informacija o programu i festivalskom rasporedu može se pronaći na gaf.rs.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime