Home»Muzika»Metamorfoza Moskve iz indi popa u čistokrvni hard rok je… “Sretan kraj”

Metamorfoza Moskve iz indi popa u čistokrvni hard rok je… “Sretan kraj”

4
Shares
Pinterest Google+
Moskva/ Photo: Boris Burić
Moskva/ Photo: Boris Burić

Riječki rok kvartet Moskva predstavio je spot za novi singl “Sretan kraj” sa upravo objavljenog trećeg studijskog albuma “Elektrik instinkt”. Ovim izdanjem dovršena je metamorfoza iz indi popa u čistokrvni hard rok bend.

Kompletan materijal snimljen je uživo, za samo nekoliko dana prošlog avgusta u industrijskoj hali bivše fabrike Torpedo, s producentom Matejem Zecom.

16938662_1258226484214563_456238814613906880_n

Spot je režirala talentovana mlada rediteljka Kristina Barišić, a on je takođe snimljen u jednoj od industrijskih hala nekadašnjeg Torpeda, gde su sada smeštene radionice HNK Ivana pl. Zajca.

Elektrik instinkt studio/ Photo: Kristina Barišić
Elektrik instinkt studio/ Photo: Kristina Barišić

Po samom završetku snimanja, bend je pozvao prijatelje i kolege u svoj jednokratni studio, na premijerno slušanje nekoliko pesama sa albuma, među kojima je bila i “Sretan kraj”.

Vlado Simcich Vava se odazvao pozivu i pesmu doživio kao “zvuk klasičnog bluza, ali ne dvanaestice nego onog u duhu vremena s kraja šezdesetih ili početka sedamdesetih godina. Uši mi se zašilje kao Spoku, kožom preleti napad srhova, sirov ali bogat zvuk četvorke riječke Moskve pljusne me po licu. Osećam se kao da sam kleknuo pred oltar, ili nešto slično religioznom zanosu, ostajem tu dole zarobljen zajedno s ostalim uzvanicima. Napolju  je vrućina splasnula, kiša stala i kroz mene prolazi talas svežine, dođavola zašto me niko nije upozorio da uzmem zimski kaput?! Slušam dalje, vuče me atmosfera tuge iz “Sretnog kraja”, svirka nigde ne varira, glas je besprekoran, pun samopouzdanja i nadmoćno empatičan, a srce mi do kraja razapne gitarski solo, leprša mi kao na pramcu broda drhtava duša izbičevana uzvišenošću!”

Moskva/ Photo: Kristina Barišić
Moskva/ Photo: Kristina Barišić

Moskva priprema i kratki dokumentarac u režiji Kristine Barišić o celom procesu snimanja albuma.

Dok je film u montaži, bend je pripremio kratki tizer izabranih momenata sa snimanja koje prate i sekvence iz svake pesme sa albuma “Elektrik instinkt”.

A kako vama zvuči “Sretan kraj”…

<>

Previous post

Stigao spot pesme "Hey Ma" Kamile Kabelo i Pitbula za 8. deo "Fast & Furious"

Next post

KEPA ZA HEADLINER.RS: Smak je ostavio zaveštanje, Free spirits su moja nova mladost

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *