Home»Muzika»Senseless Things opet na okupu… Uskoro prva svirka posle 22 godine!

Senseless Things opet na okupu… Uskoro prva svirka posle 22 godine!

3
Shares
Pinterest Google+
 Senseless Things/ Photo: Facebook @senelessthings
Senseless Things/ Photo: Facebook @senelessthings

Posle mnogo godina rada sa drugim bendovima kao što su Muse, Gorillaz i The Libertines, rok veterani i članovi benda Senseless Things odlučili su da se ponovo okupe.

Bend je oformljen 1986. godine i nastupao je do 1995. U tom periodu izdali su četiri albuma, za koje je omote odradio grafički dizajner benda Gorillaz, Džejmi Hjuit.

Ono što je interesanto je činjenica da su i posle raspada članovi benda nastavili da se bave muzikom, i to u saradnji sa drugim bendovima.

 

Bubnjar Kas Braun pridružio se bendu Gorillaz, basista Morgan Nikols bio je član benda The Streets, koji je napustio kako bi se pridružio bendu Muse,  pevač Mark Keds na kratko je etiketiran kao član muzičke grupe The Wildhearts, dok je gitarista Ben Harding postao član benda 3 Colours Red.

Međutim, oni su sada ponovo na okupu i spremni da rade na novim pesmama. Za početak su objavili novi singl pod nazivom “Lost Honey”, a onda su najavili i prvu lajv svirku od 1995. godine i to u londonskoj hali Shaperds Bush Empire, 25. marta.

najava za svirku

Njima su, putem društvenih mreža, podršku prilikom ponovnog okupljanja pružile i kolege sa kojima su sarađivali posle raspada benda. Kolege iz benda Gorillaz podržale su ih na Tviteru, dok je Džejmi Hjuit objavio sliku na svom profilu na Instagramu.

Džejmi Hjuit/ Photo: Instagram
Džejmi Hjuit/ Photo: Instagram

Deluje da muzičkom scenom trenutno dominiraju povratnici, s obzirom da su pored benda Senseless Things svoj povratak najavili i muzički veterani kao što su bendovi Sleeper, Shed Seven, Space, Dodgy i The Buletones.

I.N./Izvor: nme.com

Previous post

Dolf Lundgren u spotu "Believer" benda Imagine Dragons

Next post

Za sada, ništa od nastavka "Avatara"... ali možete da posetite Pandoru

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *