Home»Muzika»PA GDE STE, BABE, BILI DOSAD? Kultna grupa posle 20 godina ima samostalni koncert u Beogradu… i to 1. aprila

PA GDE STE, BABE, BILI DOSAD? Kultna grupa posle 20 godina ima samostalni koncert u Beogradu… i to 1. aprila

5
Shares
Pinterest Google+
Babe/Photo: Dejan Skopelja, promo
Babe/Photo: Dejan Skopelja, promo

Kultna beogradska grupa Babe posle više od 20 godina održaće samostalni koncert u Beogradu, u subotu 1. aprila (21:00) u Mikser hausu.

Poslednji beogradski koncert Baba desio se negde krajem devedesetih, niko od članova više ne pamti kad i gde, a bend je u Beogradu, nakon ponovnog okupljanja pre neku godinu, zabeležio samo niz izuzetno uspešnih festivalskih nastupa na Long Night Festu, Beer Festu, Arsenalovom zagrevanju u Bašti SKC-a…

– Koliko god da je prošlo od tada, glavno je da smo i dalje na okupu, i da je 1. april dobra prlika za našu svirku. Gledaćemo da u Mikseru ne bude klasičan koncert, već performans uz interakciju sa publikom, da tu bude nečeg malo pomerenog – najavljuje pevač i gitarista Žika Milenković.

Babe/Photo: Boris Vezmar, promo
Babe/Photo: Boris Vezmar, promo

Babe, čuvene po hitovima kakvi su “Noć bez sna”, “Ko me ter’o”, “Da te vidim golu” i “Slanina”, publici u Mikseru prirediće “šarolik i osvežen repertoar, koji će uključivati i par pesama koje ljudi do sada nisu čuli”.

– Novi album smo snimili, ali nikako da ga smiksamo i uvek bi nešto dodavali. K’o da, Bože mi oprosti, vezemo goblen. Zapravo, tragamo za još većim hitom od svih što smo imali do sada – objašnjava Žika.

Babe su, pored Žike, gitarista Zoran Ilić-Ilke, basista Dejan Škopelja-Škopi, bubnjar Goran Ljuboja-Trut, kao i mlade snage gitarista Stefan Aćimović i klavijaturistkinja Luna Škopelja.

Ulaznica za Babe u Mikseru košta u pretprodaji samo 800 dinara preko mreže Eventim i u Mikseru.

HL

Previous post

BALKAN OPET NA ROK MAPI EVROPE: Škritice i Dubioza u konkurenciji za album godine

Next post

ŽESTOKO, JAKO, ENERGIČNO... Sabaton i Accept poštenom svirkom osvojili Beograd

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *