Home»Muzika»Homeland»OTKAZAN KONCERT DŽA ILI BU U UŽICU, da li je razlog pesma “Diktatore”?

OTKAZAN KONCERT DŽA ILI BU U UŽICU, da li je razlog pesma “Diktatore”?

6
Shares
Pinterest Google+
Dža ili Bu/ Photo: Promo
Dža ili Bu/ Photo: Promo

Koncert grupe Dža ili Bu, koji je trebalo da bude održan 11. marta u Gradskom kulturnom centru u Užicu je otkazan. To je činjenično stanje. Ko, zašto i kako, to je već druga priča koja je izazvala pravu buru na društvenim mrežama.

Na ofcijeloj Facebook stranici benda piše:

“Koncet Dža ili Bu u GKC Užicu otkazan je pod pritiskom SNS-a. Ovo je već treći nastup otkazan po političkoj osnovi. Razlog je pesma “Diktatore” koja se nalazi na poslednjem albumu “Sedma Sila”. Prvi otkazan nastup bio je u domu kulture Studentski Grad Beograd. Posle otkazivanja koncerta u Užicu pokušano je da se koncert premesti na neko drugo mesto, ali iz straha nijedan klub nije smeo da organizuje ovaj koncert. Moramo da napomenemo da smo već desetak puta odbijeni da uopšte pokrenemo priču o organizaciji koncerta, a sve po istoj osnovi.”

Sporna pesma nastala prošle godine

Pesma “Diktatore”nastala je prošle godine pred izbore. Nastala je kao reakcija na hapšenje pevača i frontmena grupe Nebojše Simeunovića Sabljara, pod optužbom za visokotehnološki kriminal i ugrožavanja bezbednosti premijera.  

Slično je za Užičku nedelju ponovio i menadžer benda Dejan Milojević:

– Rekli su nam da su navodno u pitanju tehnički razlozi, ali nam je svima jasno da je u pitanju pesma “Diktatore”. Karte još nisu bile u prodaji, mada je koncert bio u najavi. Inače, ne dešava nam se ovo prvi put. Na primer, u Studentskom gradu, na dan koncerta nam je rečeno da ne smemo da pevamo tu pesmu. Pošto mi nismo pristali, koncert je otkazan. Tako smo prolazili i na nekoliko festivala, jer su tražili da ne pevamo tu pesmu – rekao je Dejan Milojević i potvrdio da je bend 4. marta u Valjevu, u jednoj od gradskih ustanova, uspešno održao koncert.

S druge strane, u Gradskom kulturnom centru tvrde da to nije razlog otkazivanja koncerta.

– Gledajući naš plan i program bili smo prinuđeni da pomerimo datum. To njima nije odgovaralo, jer imaju ugovorene obaveze. Nadam se da ćemo u nekom narednom periodu nastaviti pregovore oko njihovog nastupa. Nama je baš u to vreme zgusnut termin, jer imamo događanja 8. marta, 14. marta i 24. marta – rekla je za Užičku nedelju Jelena Vasović, v.d. direktora GKC Užice i dodala da je ova ustanova prošle godine ugostila 44 domaća i svetska benda i da uvek dolazi do preklapanja nekih grupa, pa se njihovi koncerti otkazuju ili se pomeraju za drugi termin.

HL

Previous post

Frajlama u Kruševcu tesan bioskop, za 8. mart sviraće u Hali sportova. A ulaz je besplatan…

Next post

Oskare 2018. eto nas... Meril Strip i Tom Henks u novom filmu Stivena Spilberga

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *