Home»Kult»Mikseta od 1.000.000 dolara! Da… ali na njoj je sniman “The Dark Side of the Moon”

Mikseta od 1.000.000 dolara! Da… ali na njoj je sniman “The Dark Side of the Moon”

6
Shares
Pinterest Google+
mikseta/Photo: facebook@vintagerecordingconsoles
mikseta/Photo: [email protected]

Mikseta TG12345 MK IV, koju su koristili Džordž Harison, Ringo Star i Pol Makartni, napustiće svoj ćošak u poznatom studiju The Abbey Road, jer će se u martu naći na aukciji.

Ova mikseta je korišćena prilikom snimanja albuma “The Dark Side of the Moon” benda Pink Flojd, a 27. marta će biti ponuđena na aukciji “Bonham’s TCM Presents… Rock and Roll Through the Lens auction” u Njujorku.

Kupac će uz miksetu i dobiti dokaze o njenom poreklu, među kojima se nalazi i potvrda bivšeg menadžera studija Abbey Road, Kena Taunsenda, zatim uputstvo za upotrebu i kopija albuma “Dark Side of the Moon” benda Pink Floyd.

Iako stručnjaci još nisu dali svoju procenu kada je u pitanju cena, očekuje se da će mikseta dostići venu višu od milion dolara.

Na ovoj mikseti radila su čak tri člana benda Beatles – Pol Makartni, Džordž Harison i Ringo Star, tako da nije ni čudno zašto ogranizatori aukcije imaju toliko visoka očekivanja kada je u pitanju cena.

The Abbey Road StudioPhoto: cnet1.cbsistatic.com
The Abbey Road StudioPhoto: cnet1.cbsistatic.com

TG12345 MK IV napravili su čelnici studija Abbey Road u saradnji sa članovima inženjerske organizacije EMI. Zahvaljujući dizajnu i tehnologiji korišećnoj prilikom njenog pravljenja ova mikseta sa smatra jednom od najboljih ikada napravljenih.

Mikseta je trenutno u vlasništvu producenta Majka Hedžesa. On je kupio 1983. godine, u trenutku kada su čelnici studija Abbey Road odlučili da im je potrebna modernija oprema. Majk je od tada drži u svom studiju, ali je odlučio da je vreme da je proda. Prema njegovim tvrdnjama, mikseta je i tada radila kao nova.

I. N./Izvor: rollingstone.com

Previous post

Aleksandar Danilović (Mr.Rabbit): Bojim se da nove generacije imaju pogrešne heroje

Next post

Dance Event 2 u Kragujevcu 8. aprila

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *