Home»Pulse»Puls grada»Mikser se vraća kući… Deveto izdanje Mikser Festivala ponovo u silosima

Mikser se vraća kući… Deveto izdanje Mikser Festivala ponovo u silosima

4
Shares
Pinterest Google+

Deveto izdanje najvećeg regionalnog festivala kreativnosti “Mikser festivala” biće održano od 25. do 28. maja na mestu na kome je sve i počelo – u silosima nekadašnjeg Žitomlina na donjem Dorćolu, pod sloganom “Migracije”.

Omiljena lokacija publike “Mikser festivala” na donjem Dorćolu ponovo će ugostiti veliki broj vrhunskih imena iz oblasti arhitekture i dizajna, urbanog razvoja i planiranja, stručnjake novih tehonologija, angažovane umetnike i muzičare iz regiona i sveta.

“Mikser festival” fokusiraće se na uspostavljanje novih odnosa između urbane sredine, društva, umetnosti, prirode i tehnologije, iz čega proističu četiri glavne teme festivala – Migracije, Obrazovanje u pokretu, Fabrike kulture, Priroda grada, koje ujedno reflektuju aktuelne izazove sa kojima se unutar srpskog društvenog i kulturnog obrasca suočava i sama organizacija “Mikser”.

Četiri ključne programske teme obrađuju se kroz sve segmente festivala već poznate publici: Mikser Talks, Pitanja grada, Dizajn, Vizuelne umetnosti, Edu zona, Mikser Kids, Kino Mikser i Mikser Music.

Opet traži novu kuću

mikser facePrethodno najavljena lokacija festivala i potencijalno nova lokacija preseljenja Mikser Hausa na donji Dorćol – fabrika IMK Industrija metalnih konstrukcija Beograd, otkazana je zbog stečajne procudere koja je iznenadno ubrzana, pa se prodaja kompleksa očekuje već za par meseci, ne ostavljajući prostor organizaciji Mikser da predstavi scenario očuvanja ovog industrijskog kompleksa od neizbežne sudbine – izgradnja još jednog tržnog centra ili poslovnog kompleksa.

Ne ulazeći u razloge iznenadne brzine rešavanja statusa lokacije prvobitno dogovorene za održavanje festivala, Mikser tim je odlučio da manifestaciju organizuje na prvoj industrijskoj lokaciji koju su otkrili Beograđanima 2009. godine.

Mikser tim naglašava da ne posustaje u pokušajima da u svom rodnom gradu pronađe novu kuću i nadaju se da će pouzdane informacije o novoj adresi “Mikser hausa” objaviti tokom predstojećeg festivala.

Novitet na ovogodišnjem festivalu biće četvorodnevni kreativni kamp koji će pod sloganom “Hakovanje budućnosti” okupiti mlade kreativce iz Srbije, Balkana i Evrope oko interdisciplinarnog timskog rešavanja aktuelnih društvenih problema uz pomoć kreativnog načina razmišljanja i savremenih tehnologija.

U narednim nedeljama biće predstavljen detaljan program festivala.

Previous post

Apocalypso Now: Rundek na Tašu slavi 20 godina kultnog albuma

Next post

Šta to novo sprema Coldplay...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *