Home»Muzika»Kad mogu svi, može i on… Bob Dilan obradio “My One and Only Love”

Kad mogu svi, može i on… Bob Dilan obradio “My One and Only Love”

4
Shares
Pinterest Google+
Bob Dilan/ Photo: wikipedia.org
Bob Dilan/ Photo: wikipedia.org

Bob Dilan je objavio još jedan singl “My One and Only Love” sa trostrukg studijskg izdanja “Triplicate” koje će se naći u prodaji od 31.marta.

Album koji sadrži 30 klasičnih američkih melodija čini prvi studijski trostruki set u bogatoj karijeri čuvenog muzičara.

Svaki disk na novom izdanju ima svoj naslov “Til The Sun Goes Down”, “Devil Dolls” i “Comin’ Home Late”, a oni zaokružuju  tematski izbor od deset kompozicija čiji autori su neki od najhvaljenijih i najuticajnijih američkih kompozitora.

Kao i što smo navikli kada je u pitanju Dilan, osim što je otpevao i aranžirao materijal, njegov alter ego, Džek Frost, je i producirao novo izdanje.

Photo: Sony Music/Menart srbija
Photo: Sony Music/Menart srbija

“Triplicate” je 38. studijski album u njegovoj plodnoj karijeri, koji ujedno potvrđuje postojan  ritam u diskografiji ovog muzičara, čiji je prethodno izdanje “Fallen Angels” objavljeno početkom prošle godine.

“My One and Only Love” komponovao je Gaj Vud davne 1947. ali je pesma dobila na popularnosti tek kada je za nju Robert Melin napisao nove stihove 1952.

Frenk Sinatra je ovu pesmu snimio 1953, a do sada je doživela više od tridesetak različitih izvođenja.

Među poznatim izvođačima ove numere nalaze se Ela Ficdžerald, Luis Armstrong, Sara Von, Doris Dej, Endi Vilimas, Džon Koltrejn, Čik Korija, Soni Rolins, Kasandra Vilson, Sting, Džordž Benson, a sada i Bob Dilan.

Poslušajete kako zvuči Dilanova verzija “My One and Only Love”…

M.P.

Previous post

Bend Lift promovisao spot "Da ti dam"… a od njih tek očekujemo velike stvari

Next post

FESTIVAL "FABULA" U LJUBLJANI: Igor Marojević među svetskim književnim zvezdama

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *