Sopot, Važno obavještenje i Shanghai Street Fight na Beton bini Demofesta

0
75

Demofest 2017 - prijavi se

Banjalučki festival demo bendova koji će biti održan od 20. do 22. jula, ove godine će deo revijalnog programa desetog izdanja posvetiti lokalnim muzičkim snagama.

Tako će na tvrđavi Kastel pored najavljenih revijalnih bendova zasvirati i Sopot, Važno obavještenje i Shanghai Street Fight, koji će na ovim nastupima predstaviti nova studijska izdanja.

Bendovi će nastupiti na Beton bini Demofesta, koja će biti smeštena na letnu pozornicu Kastela. Važno obavještenje će svirati u petak, 20. jula, dan kasnije će nastupiti Shanghai Street Fight, dok će Sopot zasvirati finalne večeri.

Petar Topalović, vokal grupe Sopot, kaže da su veoma srećni što će baš na Demofestu promovisati novi singl i video spot.

Sopot/ Photo: Promo
Sopot/ Photo: Promo

– Smatramo da je Demofest idealan “kanal” za promociju novih muzičkih ostvarenja banjalučke scene. Tu su na jednom mestu okupljeni bendovi, mediji i publika iz regiona što samim tim olakšava promociju. Posebno nas raduje što čemo imati priliku i da zasviramo pred publikom i da ponovo osetimo energiju festivala – naveo je Topalović.

I Đorđe Knežević, frontmen grupe Važno obavještenje kaže da se raduju nastupu na Demofestu.

Važno obavještenje/ Photo: Promo
Važno obavještenje/ Photo: Promo

– To je za nas uvek poseban događaj, bez obzira da li smo deo njega kao učesnici ili kao publika. Ove godine na Demofestu promovišemo i naš drugi album – kazao je Knežević, čiji je bend 2013. godine od Demofesta dobio nagradu za najperspektivniji banjalučki bend.

Publici će diskografski prvenac predstaviti i Shanghai Street Fight, koji su se kao demo bend takmičili na sedmom izdanju Demofesta 2014. godine.

Shanghai Street Fight/ Photo: Promo
Shanghai Street Fight/ Photo: Promo

– Presrećni smo što ćemo imati promociju našeg prvog albuma upravo na Demofestu. Emotivno smo vezani za taj festival iz puno razloga i uzbuđeni što se posle tri godine ponovo vraćamo na binu Demofesta. Ovo je idealna prilika za promociju našeg novog materijala – istakao je Nikola Kužet, gitarista ovog benda.

Konkurs za demo bendove ovogodišnjeg Demofesta je otvoren do 15. marta, a zainteresovani sve detalje mogu pronaći na zvaničnom sajtu festivala demofest.org.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime