Home»Muzika»JAZZ PRAZNIK: CHICK COREA ELEKTRIC BAND U KOMBANK ARENI 1. JULA

JAZZ PRAZNIK: CHICK COREA ELEKTRIC BAND U KOMBANK ARENI 1. JULA

15
Shares
Pinterest Google+
Chick Corea Elektric Band/Photo: Promo
Chick Corea Elektric Band/Photo: Promo

Legendarni sastav predvođen jednim od kultnih jazz pijanista, Chick Corea Elektric Band, gostovaće u Kombank Areni, 1. jula 2017. godine.

Ova ekskluzivna turneja deo je proslave 75. rođendana Čika Korije koju čini puna godina kreativne avanture, i koja će kulminirati dvomesečnim nastupima u čuvenom njujorškom Blue Note Jazz Clubu.

Neumorna legenda

Čik Korija ima pravi kultni status na muzičkoj sceni. Klavijaturista, kompozitor i vođa benda, ušao je u Jazz Hall of Fame i NEA Jazz Master, jedan je od najviše nominovanih umetnika u istoriji Grammy nagrada sa čak 63 nominacija i osvojena 22 priznanja kao i određeni broj Latino Grammy nagrada. Od klasičnog stila do avangarde, bebopa do jazz-rock fusiona, dečijih pesama do kamernih i simfonijskih dela, Čik je dodirnuo zapanjujući broj muzičkih baza u karijeri poigravajući se sa bendovima koji razbijaju žanrove. Ipak, nikada nije bio produktivniji nego u 21. veku bilo da svira akustični klavir ili električne klavijature, vodi više bendova, izvodi solo ili sarađuje sa značajnim muzičkim imenima. Tri puta ove decenije nominovan je za Umetnika godine u DownBeatu, a i dalje ga drži neumorni stvaralački duh koji se stalno obnavlja kroz njegovu umetnost. Kao što je NewYork Times jednom napisao, on je “svetiljka uzavrele i večne mladosti.”

The Chick Corea Elektric Band je jedan od nekolicine jazz bendova koji su istinski uneli revoluciju u umetničku formu. Njihov istoimeni debi album iz 1985. godine, došao je kao grom iz vetra neba, spajajući jazz, rock, latino i funk sa zvučnim izumima koji i dalje zvuče futuristički.

Reč je o kvintetu klasičnog sastava – Čik Korija na klaviru, Dejv Vikl na bubnjevima, Džon Patitući na basu, Erik Marental na saksofonu, Frenk Gambale na gitari – koji je proizveo neprikosnoveni niz albuma u 1980-tim. Udarci njihovog uticaja ogledaju se od hip hopa preko EDM-a do najbitnijih džezera današnjice poput Snarki Papija.

Ulaznice za ekskluzivni koncert ograničenog kapaciteta Chick Corea Elektric Banda koji će se održati 1. jula u Kombank Areni, biće uskoro u prodaji!

HL

Previous post

Šta to novo sprema Lordi?

Next post

EXIT sprema gitarsku ludnicu na Tvrđavi. Stižu The Damned, Angelic Upstarts i Samael

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *