Home»Pulse»Puls grada»Priča o Glenu Mileru uz Mikser Big Bend

Priča o Glenu Mileru uz Mikser Big Bend

4
Shares
Pinterest Google+
Mikser Big Band/ Photo: Facebook@mikserbigband
Mikser Big Band/ Photo: [email protected]

Mikser Big Bend vraća se na scenu Mikser Hausa 28. februara sa početkom u 22:30 časa. Orkestar koji čine muzičari različitih generacija, ali jednake ljubavi prema muzici, povešće publiku na nezaboravno putovanje kroz istoriju džeza.

Na repertoaru se nalazi muzika iz vremena zlatne ere svinga (kompozicije Glena Milera), preko poznate filmske muzike, vrućih latino ritmova, pa sve do savremenih džez rok kompozicija.

Mikser Big Band/ Photo: Facebook@mikserbigband
Mikser Big Band/ Photo: [email protected]

Dirigent i osnivač ovog petnaestočlanog benda je jedan od doajena srpskog džeza – Goran Grbić. Od 2015. Mikser Big Bend je nastupao u Džez klubu Čekaonica, klubu Kran, Kulturnom centru Gradu, Mikseru…

Kao uvod u koncert biće projekcija filma “Priča o Glenu Mileru” (The Glenn Miller Story) koja počinje u 20:30 časova. Ovo je biografski film, snimljen 1954. godine, o jednom od najznačajnijih džez muzičara 20. veka.

Mikser Big Band/ Photo: Facebook@mikserbigband
Mikser Big Band/ Photo: [email protected]

Glen Miler je počeo karijeru kao trombonista u manjim noćnim klubovima Njujorka nudeći poznatim izvođačima svoje kompozicije, da bi vremenom, krajem tridesetih godina prošlog veka, postao vođa jednog od najuspešnijih džez orkestara u istoriji džeza.

Film je poznat i po tome što se u njemu pojavljuju i muzičari iz Milerovog vremena kao sto su Luj Armstrong, Ben Polak i Dzin Krupa. Glavnu ulogu igra Džejms Stjuart.

Ulaznice se mogu nabaviti u Mikser Hausu i prodajnim mestima Gigs Tix-a.

Previous post

ROKENROL NA ČUDESNIM CRNO-BELIM FOTKAMA... i ne samo to...

Next post

PET GODINA SMO ČEKALI... Nova autorska pesma i spot Gorana Barea "OSVIJESTI ME"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *