Home»Muzika»PET GODINA SMO ČEKALI… Nova autorska pesma i spot Gorana Barea “OSVIJESTI ME”

PET GODINA SMO ČEKALI… Nova autorska pesma i spot Gorana Barea “OSVIJESTI ME”

5
Shares
Pinterest Google+
Goran Bare/Promo
Goran Bare/Promo

Goran Bare objavio je novu pesmu i spot. “Osvijesti me” je njegova prva autorska pesma od albuma “Teške boje”, iz 2012. godine.

Da će biti reč o još jednoj kultnoj pesmi iz neuništivog Bareovog pera, dalo se naslutiti još prošle godine, kada ju je u pratnji Majki izveo pred oduševljenom, punom zagrebačkom Tvornicom koja je “Osvijesti me” istoga trena prihvatila kao najveći hit.

Svi elementi zbog kojih Bare i njegova muzika predstavljaju vrhunac roka prisutni su i u “Osvijesti me”, izuzetna svirka u punom rokerskom intenzitetu i žestini, u kombinaciji s Bareovim karakterističnim, grčevitim rečima i neuporedivom, hipnotizirajućom interpretacijom, čine jednu od najsnažnijih i najupečatljivijih kombinacija u našoj muzici.

Goran Bare/Photo: Facebook@goranbareimajke
Goran Bare/Photo: [email protected]

Tu snagu slikovito je opisao kritičar Aleksandar Dragaš:

– Njegove pesme su poput poniranja u unutarnji pakao kojim caruju demoni s kakvima, Bogu hvala, mnogi od nas nikada nisu imali posla. Pesme koje je snimio s Majkama esencija su istinskog rock’n’rolla, izvučena na špricu i pretočena u surovu, nepatvorenu umetnost. Ako je neko kod nas utemeljio rock’n’roll u onom njegovom mitskom ili arhetipskom smislu, blisko utemeljenju Igija Popa, Džima Morisona Mika Džegera i drugih srodnih rock’n’roll pevača, onda je to Goran Bare!

Da i ova pesma svirački zaživi na način koji odgovara Bareovoj neverovatnoj energiji pobrinuo se sjajni bend koji čine Dan Divjak na klavijaturama, Kruno Domaćinović na električnoj gitari, Alen Tibljaš na bubnjevima, Mario Rašić na bas gitari, kao i Davor Rodik, čija izuzetno upečatljiva pedal steel gitara donosi posebnu dimenziju fenomenalnom zvuku sastava.

Spot za singl snimljen je u studiju Croatia Recordsa, gde je snimana i pesma, pod rediteljskom palicom Dinka Pasinija, i donosi ono najzanimljivije kada je Goran Bare u pitanju – intenzitet i energiju studijskog izvođenja, koje nije ništa manje od onog na najvećim koncertima.

HL

Previous post

Priča o Glenu Mileru uz Mikser Big Bend

Next post

"The Wayfaring Stranger", ili kako su Vrane Kamene muzikom obojile film "Povratak"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *