MOLIMO APLAUZ ZA MIRU KARANOVIĆ… “Dobra žena” obišla 50 festivala i osvojila 15 nagrada

0
28
Dobra žena/Photo: YouTube printscreen

“Dobra žena”, debitantski rediteljski film glumice Mirjane Karanović, pre nešto više od godinu dana je premijerno prikazan na prestižnom Sandens filmskom festivalu i od tada je obišao više od 50 festivala i osvojio 15 nagrada.

Dobra žena/Photo: Promo
Dobra žena/Photo: Promo

Pored dve nagrade na Festu, za Mirjanu Karanović i “Dobru ženu” stigla su i priznanja sa nekoliko američkih, zatim sa festivala iz Hrvatske, Belgije, Crne Gore, Italije i drugih zemalja.

Prestižni magazin Variety je u jednom od svojih izdanja uvrstio Karanović među 10 evropskih autorki na koje treba obratiti pažnju.

Variety pravi slične izbore već neko vreme na raznim festivalima, a ovaj izbor se desio povodom Sidnej Film Festivala na kojem je Mirjana Karanović bila gošća, upravo sa filmom “Dobra žena”.

“Dobra žena”, za koju je Karanović pisala i scenario, uz saradnike Stevana Filipovića i Darka Lungulova, film je o suočavanju i spoznaji.

Posle 30 godina braka, glavna junakinja saznaje tajnu o svom mužu, zbog koje je prisiljena da donese tešku odluku – da li će nastaviti da živi skrivajući istinu od sebe same ili će ostaviti sve ono što je do tada stekla i započeti novo poglavlje, što je u njenim godinama prilično zastrašujuće.

U filmu igraju i Boris Isaković, Hristina Popović, Goran Navojec, Ksenija Marinković, Jasna Đuričić, Anđelika Simić, Milan Marić i drugi…

Dobra žena/Photo: YouTube printscreen
Dobra žena/Photo: YouTube printscreen

Mirjana Karanović trenutno promoviše film “Rekvijem za Gospođu J” Bojana Vuletića, koji je svetsku premijeru imao na Berlinskom filmskom festivalu, a srpsku će imati na predstojećem Festu.

Izvor: Tanjug

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime