Home»Muzika»Homeland»Verujte Organizmu… Slušajte “Kosmos”

Verujte Organizmu… Slušajte “Kosmos”

3
Shares
Pinterest Google+
Organizam/ Photo: Promo
Organizam/ Photo: Promo

Beogradski bend Organizam objavio je novi singl i spot “Kosmos” sa svog predstojećeg prvog albuma “Intergalaktički cirkus”. Spot stiže kao nagrada za osvojeno prvo mesto na takmičenju perspektivnih bendova u okviru prošlog Arsenal Festa u Kragujevcu.

– “Kosmos” je pesma o ljubavi i patnji, o cikličnim krugovima univerzuma, u kojima sve u prah nestaje i iz praha ponovo nastaje. Režiser i scenarista Staša Tomić je kroz spot dao svoj doživljaj atmosfere pesme, a istovremeno ostavio prostora da svako pesmu doživi na svoj način – izjavili su članovi benda Organizam.

Kako dalje kažu, “Kosmos” im je jedna od najdražih pesama sa prvenca “Intergalaktički cirkus”, koji će se narednih meseci sukcesivno pojavljivati u vidu singlova.

Organizam...

Organizam/ Photo: Facebook @organizamband
Organizam/ Photo: Facebook @organizamband

Organizam je autorski bend iz Beograda, koji neguje eklektični pristup muzici kombinujući više tradicionalnih pravaca sa elektronikom.

Članovi benda su Ivan Bošković (vokal, gitara), Bogdan Obradović (matrice, semplovi, frula, back vokal), Igor Šćepanović (bas) i Radosav Tijosavljević (bubnjevi).

“Kosmos” je sniman u studijima Attic, Shoom i Huskee, a za audio produkciju je bio zadužen Mirko Luković, sa kojim je Organizam saradjivao i na pesmi “Hjuman”.

Balerina Anja Nikolić i Igor Koruga (umetnik u oblasti izvođačkih umetnosti  – savremeni ples i koreografija) glavni su akteri spota kog je Tomić montirao na osnovu kadrova koje je kamerman Srđan Srđenović “uhvatio” jednog izrazito hladnog decembarskog dana u Beogradu. Za animaciju i post-produkciju su bili zaduženi Vladimir Kostić i Miloš Gojković.

– Nastup i pobeda na “Jelen Rock & Demo” takmičenju u okviru Arsenal festa nam je značio mnogo više od nagrade u vidu snimanja spota. Nezaboravno iskustvo, odlični saveti zaista stručnog žirija, pre svih (producenta) Voje Aralice (Bajaga i Instruktori, Van Gogh), i veliki vetar u leđa za sve što nas čeka u ovoj godini – kažu članovi benda Organizam.

Previous post

Vasil Hadžimanov i Metropolis predstavili vinilno izdanje albuma "ALIVE-The Essential"

Next post

Nije "Kosa", al ko da jeste... Džon Sevidž voli Rock'n'Roma

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *