Home»Muzika»Homeland»Vasil Hadžimanov i Metropolis predstavili vinilno izdanje albuma “ALIVE-The Essential”

Vasil Hadžimanov i Metropolis predstavili vinilno izdanje albuma “ALIVE-The Essential”

3
Shares
Pinterest Google+
Vasil Hadžimanov Band/ Photo: Facebook @VasilHadzimanovBand
Vasil Hadžimanov Band/ Photo: Facebook @VasilHadzimanovBand

Vasil Hadžimanov Band ove godine slavi 20 godina postojanja i rada na muzičkoj sceni. Do sada su objavili šest albuma koji su osvojili brojne nagrade, dok je njihova muzika proglašena za umetnička dela od visokog nacionalnog i kulturnog značaja za Srbiju.

“ALIVE-The Essential” album na vinilu sadrži pažljivo birane i najslušanije numere po listama radio stanica iz čitavog sveta, a sa istoimenog CD izdanja.

image007

Kompozicije su autorske i potpisuju ih Vasil Hadžimanov, Branko Trijić i Miroslav Tovirac, dok su neke i zajedničko autorsko delo celog benda.

Muzički producenti ovog izdanja bili su Alen Hadži-Stefanov iz Makedonije i Mark Wingfield iz SAD. Album se pojavio pod etiketom američke izdavačke kuće MoonJune Records, a kao licencno CD i vinil izdanje, pod etiketom “Metropolis Music Jazz”, muzičke kuće Metropolis Music iz Beograda.

image008

Ovaj album uspeo je da osvoji i publiku i muzičke kritičare na međunarodnom nivou i do sada broji više od 40 objavljenih recenzija, među kojima su i engleski The Guardian i čuveni američki muzički magazin DownBeat, koji ga je ove godine čak uvrstio i na listu najboljih albuma 2016. godine.

Za Vasil Hadžimanov Band ovo je prvo vinil izdanje, a takođe, u novijoj istoriji, i za muzičku kuću Metropolis Music.

Veliki beogradski koncert održaće se 10. marta u sali Amerikana Doma omladine Beograda, u 21:00 čas. Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Doma omladine, kao i na svim Eventim prodajnim mestima, po ceni od 800 dinara.

Uz svaku kupljenu ulaznicu ostvaruje se 25% popusta prilikom kupovine ploče u Muzičkoj kući Metropolis (Makedonska 21, Beograd)

Previous post

Posthumno objavljen singl "Invisible" Kristine Grimi

Next post

Verujte Organizmu... Slušajte "Kosmos"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *