Home»Film»Nije “Kosa”, al ko da jeste… Džon Sevidž voli Rock’n’Roma

Nije “Kosa”, al ko da jeste… Džon Sevidž voli Rock’n’Roma

5
Shares
Pinterest Google+
Kal / Photo: Promo
Kal / Photo: Promo

U susret premijeri filma “Povratak” koja je zakazana za 21. februar u Sava Centru, glavni glumci Lazar Rokvud i Džon Sevidž su u društvu reditelja i scenariste Predraga Jakšića kome je ovo debitantski film, u subotu uveče posetili prestonički splav Marinero na kome su uživali u svirci benda Kal.

Popularni world music bend atmosferu je doveo do usijanja, pa su članovi filmske ekipe ostali na splavu do ranih jutarnjih časova.

Specifičan “Rock’n’Roma” stil koji Kal neguje je po rečima reditelja oduševio goste iz inostranstva koji su se sa zadovoljstvom slikali sa članovima benda pa čak i zaigrali uz njihovu muziku.

Fanove benda obradovaće informacija da će ubuduće Kal jednom mesečno svirati na splavu Marinero.

Dragan Kal i Džon Sevidž/ Photo: Promo
Dragan Kal i Džon Sevidž/ Photo: Promo

Sevidž, zvezda kultnih filmova “Kosa” i “Lovac na jelene”, koji je pre neoliko godina Beograd posetio kao deo ekipe filma “Bićemo prvaci sveta”, Darka Bajića, ovoga puta ostvario je upečatljivu ulogu u psihološkom trileru o čoveku koji se posle 40 godina vraća u rodni kraj u kome više nikoga ne poznaje.

Pored njega i Rokvuda kome je ovo 109. uloga u karijeru, a prva na srpskom jeziku, “Povratak” je na veliki ekran vratio i Vesnu Stanojević a tu su i Radivoje Raša Bukvić, Rada Đuričin, Bora Đordjević, još jedan holivudski glumac Majkl Pare kao i Kanađanin Nik Mankuso.

“Povratak” će ostati upamćen i kao poslednji film preminulog Milorada Mandića Mande ali i prvi koji je Dubravka Mijatović snimila posle skoro 15 godina pauze.

Originalnu muziku za film uradio je Saša Milošević Mare, a muziku u filmu izvode grupa “Vrane Kamene”, Ivana Jordan i ansambl “Banatski kicoši”.

Previous post

Verujte Organizmu... Slušajte "Kosmos"

Next post

Neće više da piše za druge... Sampha objavio svoj prvi album

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *