SVE JE TO I DALJE SAMO – ROKENROL! Stari rok majstori protutnjali Zvezdara teatrom

0
40
Stari rok majstori: Photo: Vojislav Vujanić
Stari rok majstori: Photo: Vojislav Vujanić

Tradicionalno već, u mesecu ljubavi, Stari rok majstori sjajnom svirkom i druženjem sa publikom još jednom su zavrteli sećanja na šezdesete i one dobre stare dane kada je sve bilo – rokenrol.

Na koncertu 18. februara, kao i na onom održanom četiri dana ranije u Zvezdara teatru, doajeni domaće rok scene priredili su publici stvarno događaj za pamćenje.

Posle uvodnih instrumentala koji se zagrejali dlanove i srca publike, smenjivali su se na sceni, i uz duhovite opaske vrlo brzo atmosferu podigli do usijanja.

 

[infobox title=’Play it Again’]

Stari rok majstori  i dalje su fenomen ovog grada. Nekada članovi Zlatnih dečaka, Silueta, Crnih bisera, Iskri… okupili su se pre tri godine, na nagovor Milutina Trninića, da se podsete na stare dane i zasviraju za prijatelje. Iz toga se izrodio projekat Play it Again – svojevrsna muzička trilogija u kojoj je učestvovalo 38 muzičara, i čiji završni deo, nakon albuma “Otrgnuto od zaborava” i “Euridika ponovo radi”, predstavljaju ove godine.[/infobox]

Milutin Trninić, Dule Kilibarda, Nova Dragović, Dadi Stojanović, Lari Plesničar, Vlada Džet i još dvadesetak “starih momaka”, započeli su svojevrsno muzičko putovanje kroz najpoznatije hitove šeste decenije – “Stand by Me”, “Black is Black”, “When a Man Loves a Woman”, “Pretty Woman”, “Proud Mary”… i još dvadesetak koji se nalaze na njihovom najnovijem, trećem albumu “Ah, ta dobra stara vremena”.

Svojim vokalnim bravurama, Zorica Janković (kao jedina dama među Starim rok majstorima) i Jovan Savić digli su publiku na noge i podsetili kakvi su to bili dani kada su igranke bile najbolji provod i kultno mesto okupljanja u Beogradu, da bi izlaskom Ivana Mladenovića Vanče na scenu, već uz prve taktove legendarnog hita “Satisfaction” svi u sali pevali i plesali kao jedan. 

Stari rok majstori: Photo: Vojislav Vujanić
Stari rok majstori: Photo: Vojislav Vujanić

Bolji nego ikada, posle dvoipočasovne svirke, Stari rok majstori su imali i više nego dovoljno energije za bis. Uz ovacije kakve i zaslužuju, pomešani u zagrljajima i osmesima sa publikom, okončali su još jednu nezaboravnu rok igranku.

Stari rok majstori: Photo: Vojislav Vujanić
Stari rok majstori: Photo: Vojislav Vujanić

Naredni koncert  Stari rok majstori zakazali su za 8. mart u Zvezdara teatru, u čast svih dama – i onih kojima su svirali pre pola veka i onih kojima sada sviraju po prvi put. 

HL

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime