Pink Floyd da se zahvale Trampu… “Album “The Wall” se opet prodaje kao lud

0
80
Photo: Facebook @pinkfloyd
Photo: Facebook @pinkfloyd

Jedan od osnivača grupe Pink Floyd, Rodžer Voters izjavio je da je kultni album  “The Wall” sada ponovo aktuelan zbog ličnosti i politike novog američkog predsednika Donalda Trampa.

Britanski muzičar koji se retko pojavljuje u javnosti, rekao je to najavljujući izložbu o toj muzičkoj grupi, koja će biti otvorena 13. maja u Londonu.

Rodžers, žestoki kritičar Trampa koga je na koncertu u oktobru u Meksiku nazvao “svinjom”, ponovo je napao “neprijateljsku” politiku američkog predsednika.

Photo: youtube.com printscreen
Photo: youtube.com printscreen

– Album “The Wall” je aktuelniji više nego ikada, zbog Trampa i njegovih izjava o izgradnji zidova kojima samo želi da maksimalno podeli narod po rasi i veri – rekao je Rodžers.

On nije isključio mogućnost da održi koncert negde duž meksičko-američke granice, gde Tramp planira postavljanje zida. Rodžers bi tamo izveo pesme s čuvenog albuma snimljenog 1979.

Posle velikog uspeha izložbe o legendarnom muzičaru Dejvidu Bouviju, londonski Muzej Viktorije i Alberta predstaviće od 13. maja do 1. oktobra retrospektivu britanske grupe Pink Floyd.

Photo: Facebook @pinkfloyd
Photo: Facebook @pinkfloyd

Simbol te izložbe će biti balon u obliku ružičaste svinje, kao na omotu albuma “Animals” iz 1977. godine.

Balon će lebdeti iznad zgrade Muzeja tokom izložbe pod nazivom “Pink Floyd: Their Mortal Remains” Oproštajni album “The Endless River”, izdat novembra 2014, bio je prvi studijski album te grupe posle pauze od 20 godina.

Izvor: Beta.rs

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime