Home»Pulse»Puls grada»RUSKI POSTAPOKALIPTIČNI SF… Roman “Metro 2035” Dimitrija Gluhorskog

RUSKI POSTAPOKALIPTIČNI SF… Roman “Metro 2035” Dimitrija Gluhorskog

4
Shares
Pinterest Google+

Tribina o knjizi “Metro 2035” Dmitrija Gluhovskog (Dereta) u organizaciji Društva ljubitelja fantastike “Lazar Komarčić” biće održana 20. februara od 19:00 časova u Domu omladine Beograda (tribinska sala).

O knjizi govore: Anja Marković, urednica izdanja i Pavle Zelić, književnik.

Dmitrij Gluhovski...
metro 1 faceDmitrij Gluhovski rođen je 1979. godine. Živeo je i školovao se u Izraelu, Nemačkoj i Francuskoj. Trenutno živi i radi u Moskvi.

Sa prvim romanom “Metro 2033” postao je jedan od najčitanijih pisaca u Rusiji. Iako se prvo pojavljuje kao besplatan internet-roman, u štampanom izdanju postaje planetarni fenomen.

Ubrzo se pojavila i jedna od najpoznatijih igrica pod istim naslovom, a velika armija obožavalaca ove postapokaliptične priče sa nestrpljenjem očekuje holivudski film.

Posle romana “Metro 2033”, sledi “Sumrak” i nastavci “Metro 2034” i “Metro 2035”. Gluhovski je pokrenuo i sopstvenu ediciju, pozivajući autore širom sveta da ponude svoju viziju života  posle nuklearne katastrofe. Gluhovski živi i radi u Moskvi.

Naučnofantastični romani “Metro 2033” i “Metro 2034” daju viziju života posle nuklearne katastrofe i predstavljaju antiutopiju XXI veka, a izraženo mesto u njima imaju društvena kritika i politička satira.

Pojavom video igrica inspirisanih pričom o junacima podzemnog sveta u kome je svaka stanica metroa postala zasebna država koja se grčevito bori za opstanak pred mutantima koji su nastali na površini zemlje posle atomskog rata, “Metro 2033” i “Metro 2034” postaju globalni fenomen. Novi roman, “Metro 2035” ─ konačno otkriva istinu…

Photo/ Facebook @dereta
Photo/ Facebook @dereta
Previous post

Pixx novim singlom najavljuje prvi studijski album

Next post

Ako ste rešli da noćas baš ozbiljno zaglavite… Gitarinet Groove System vas čeka u Wurstu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *