Home»Muzika»Pixx novim singlom najavljuje prvi studijski album

Pixx novim singlom najavljuje prvi studijski album

4
Shares
Pinterest Google+
Pixx/ Photo: Facebook @PixxMusic
Pixx/ Photo: Facebook @PixxMusic

Hana Rodžers, dvadesetjednogodišnja umetnica koja stoji iza projekta Pixx, obelodanila je detalje svog debi albuma “The Age Of Anxiety”, a svoju “uvodnu reč” o albumu održala je novom pesmom i videom “I Bow Down”.

Posle singlova “Baboo” i “Grip”, koji će se takođe naći na albumu, dolazi nam šareni spot koji je režirala Nataša Levis.

Pixx/ Photo: Promo
Pixx/ Photo: Promo

Album čije je objavljivanje zakazano za 2. jun je hrabar iskorak u odnosu na prvo Pixx izdanje (EP “Fall In”) objavljeno 2015. godine.

Prvo izdanje bilo je lična i melanholična priča o slomljenom srcu, muzički se oslanjajući na folk. Iako je izazavalo hvalu kritičara i donelo turneje sa Daughter, Lush i Glass Animals, Hana se na novom izdanju okrenula drugačijem pristupu.

Pixxa/ Photo: youtube.com printscreen
Pixxa/ Photo: youtube.com printscreen

Novi album se razlikuje po tome što pevačica nije akter onoga o čemu govori, već više posmatrač, budući da je glavna tema albuma otuđenje mladih ljudi pod uticajem “novog svetskog poretka” koji karakterišu pritisak socijalnih medija i politička turbulencija.

Naslov albuma je takođe i naslov poslednje poeme engleskog pesnika W.H. Audena, čija je tematika čovekova borba za pronalazak svog mesta u industrijalizovanom svetu podložnom stalnim promenama.

Album “The Age Of Anxiety”, lista pesama:
1. I Bow Down
2. Toes
3. Grip
4. Romance
5. Telescreen
6. Everything Is Weird In America
7. Waterslides
8. A Big Cloud To Float Upon
9. Baboo
10. Your Delight
11. The Girls
12. Mood Ring Eyes
13. Pixx – I Bow Down

Previous post

DRONOVI MOŽDA IMAJU I KORISNIJIH NAMENA, ali fotke snimljene njima su apsolutno genijalne! Pogledajte najbolje sa SkyPixel takmičenja

Next post

RUSKI POSTAPOKALIPTIČNI SF... Roman "Metro 2035" Dimitrija Gluhorskog

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *