Home»Pulse»Puls grada»Irski ples na beogradski način… Erin’s Fiddle u Domu omladine

Irski ples na beogradski način… Erin’s Fiddle u Domu omladine

4
Shares
Pinterest Google+
Erin's Fiddle? Photo: facebook @erinsfiddle
Erin’s Fiddle? Photo: facebook @erinsfiddle

Beogradska trupa Erin’s Fiddle održaće sbvoj tradicionalni zimski koncert 22. februara u Domu omladine Beograda i posetioce odvesti na jednoipočasovno putovanje uzbudljivim svetom irskog plesa.

Sa svojih 10 godina postojanja, brojnim samostalnim predstavama, nastupima širom zemlje, kao i zapaženim rezultatima na međunarodnim takmičenjima u irskom plesu, Erin’s Fiddle je već dobro poznat prestoničkoj publici.

Erin’s Fiddle...

Erin's Fiddle? Photo: facebook @erinsfiddle
Erin’s Fiddle/ Photo: Facebook @erinsfiddle

Trupa irskog plesa Erin’s Fiddle nastala je u septembru 2006. godine i za kratko vreme postala najveća plesna grupa tog tipa na ovim prostorima. Bavi se tradicionalnim i modernim irskim plesom.

Erin’s Fiddle je prva plesna grupa u regionu koja je postala članica plesne asocijacije An Coimisiún le Rincí Gaelacha (CLRG), najstarije i najveće asocijacije plesača i učitelja irskog plesa. Članstvo u ovoj asocijaciji obavezuje trupu da irski ples podučava na tradicionalni način, a takođe joj omogućuje da učestvuje na brojnim međunarodnim takmičenjima i da se kvalifikuje za velika evropska i svetska prvenstva.

Trupa je sarađivala sa plesačima i školama iz Slovenije, Rusije, Austrije i Irske. Plesači trupe Erin’s Fiddle učestvovali su na mnogim plesnim radionicama i to sa plesačima i učiteljima iz samog vrha irskog plesa, a osvojili su i brojne medalje na međunarodnim takmičenjima (Beč, Milano, Štutgart, Prag).

Realizovali su desetine autorskih koreografija, plesne predstave u samostalnoj produkciji (“Erindol – irski ples pod vilinskom senkom” i “Ritam Grada, multimedijalna plesna predstava”), kompozicije za hor i muzički ansambl, tekstove pesama, izložbe fotografija i crteža, video spotove i mnoga druga kreativna ostvarenja.

Njihovi nastupi su nezaboravan spoj plesnih veština, energičnih ritmova i muzike koja pokreće i gledaoce.

Erin's Fiddle/ Photo: erinsfiddle. com
Erin’s Fiddle/ Photo: erinsfiddle. com

Na repertoaru u Domu omladine naći će se najpoznatije koreografije irskog plesa, ali i neka od autorskih ostvarenja trupe, kao i tačke kojima su se plesači u novembru prošle godine predstavili međunarodnoj publici u okviru Evropskog prvenstva u Beču.

Koncert počinje u 20:30 časova. Cena ulaznice je 350 dinara, a na dan koncerta 400 dinara.

Previous post

16. Međunarodni pozorišni festival Slavija od 9. do 16. marta

Next post

VLATKO, GITARA, I ŠTA TI VIŠE TREBA... Muzički vremeplov legendarnog muzičara u Kragujevcu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *