NA PRODAJU PANTALONE KOJE SU NOSILI DŽEGER, RIČARDS I PARSONS: Pa, ako imate 10.000 dolara viška…

0
46
Grem Parsons i Kit Ričards/Photo: rrauction.com
Grem Parsons i Kit Ričards/Photo: rrauction.com

Pantalone od zelenog somota koje je prvo nosio Mik Džeger, a potom i njegov kolega iz benda Rollingstones Kit Ričards, dostupne su na online aukciji.

3370461_2Odeća pravljena po meri Mika Džegera trenutno je jedan od najpopularnijih predmeta na aukciji “„Marvels of Modern Music“, koja se održava u aukcijskoj kući RR Auctions u Bostonu. Onlajn nadmetanje je u toku, a kraj nadmetanja je zakazan za četvrtak, 16. februar.

Somotske pantalone je prvo nosio samo Džeger 1968. godine, a onda je počeo da ih deli sa Ričardsom. Pantalone su na kraju poklonjene pokojnom Gremu Parsonsu, koji je 1968. napustio bend The Byrds i počeo da živi sa gitaristom Stonsa.

Ričards i Parsons su postali toliko dobri prijatelji da je njihova zajednička prijateljica Pamela Des Bares tvrdila da je to prijateljstvo bila neka vrsta ljubavne veze.

– Sigurna sam da to nikada nije preraslo u fizički kontakt, ali su njihovom odnosu svi zavideli – rekla je Pamela i dodala: – Njih dvojica su se međusobno fenomenalno razumeli, a želeli su i da budu onaj drugi… Stalno su delili odeću. Grem je počeo da se šminka kao Kit, a Kit je počeo da nosi Nudie zvonca. Bilo je predivno gledati ih.

Cena somotskih pantalona trenutno iznosi 1.481 dolar, ali se procenjuje da će na kraju biti prodate za čak 10.000 dolara.

Na aukciji se još nalaze i crna kožna jakna koju je Džoj Ramon nosio na svom poslednjem  nastupu, kao i 119 predmeta koje je posedovao Prins.

Mik Džeger/Photo: rrauction.com
Mik Džeger/Photo: rrauction.com

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime