I oni su nekad bili demo bend… Dubioza kolektiv se vraća na Demofest

0
52
Dubioza kolektiv/ Photo: Facebook @dubioza
Dubioza kolektiv/ Photo: Facebook @dubioza

Dubioza kolektiv  je prvi poznati revijalni izvođač 10. Demofesta, a nastupiće na velikoj bini tvrđave Kastel u Banjaluci 22. jula.

Dubioza kolektiv se tako vraća na najveći regionalni festival demo bendova, na kojem je posljednji put nastupio pre četiri godine obarajući sve dotadašnje rekorde posećenosti.

Organizatori Demofesta su tokom njihovog nastupa morali  da zatvore kapije Kastela, jer je prostor za publiku bio ispunjen do poslednjeg mesta.

Dubioza kolektiv/ Photo: Demofest
Dubioza kolektiv/ Photo: Demofest

– Svi dobro pamtimo nastup Dubioze na šestom Demofestu i euforiju koja je tada vladala u publici. S obzirom na to da je bend od tada postigao zaista veliki uspeh i van regiona i imajući u vidu činjenicu da Dubioza kolektiv sada u BiH svira samo jednom ili dva puta godišnje, odlučili smo da jedan od tih nastupa bude upravo na desetom Demofestu – kazala je Brankica Raković, PR direktor Demofesta i dodala da se nada da ove godine deo publike neće ostati uskraćen za koncert crno-žute ekipe, s obzirom na to da se festival poslednje dve godine održava na mnogo većem prostoru.

– Možda Dubioza jeste “rasla” tokom četiri godine koliko ih nismo videli i čuli uživo, ali ni Demofest nije mirovao – kazala je Rakovićeva.

Dubioza kolektiv/ Photo: BF
Dubioza kolektiv/ Photo: BF

Ona je podsetila da je još uvek u toku konkurs za takmičarski program festivala, koji će biti otvoren do 15. marta, pa je još jednom pozvala sve demo bendove sa prostora ex-Yu da se prijave za nastup na 10. Demofestu.

Svi detalji u vezi sa prijavom kao i novosti o festivalu mogu se pronaći na zvaničnom sajtu festivala, a Demofest možete pratiti i na društvenim mrežama Fejsbuk, Instagram i Tviter.

Ovogodišnje izdanje Demofesta će se održati od 20. do 22. jula.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime