Home»Muzika»FAJTERI SE NE PREDAJU LAKO: Foo Fighters (ipak) spremaju novi album

FAJTERI SE NE PREDAJU LAKO: Foo Fighters (ipak) spremaju novi album

4
Shares
Pinterest Google+
Foo Fighters/Photo: facebook@foofighters
Foo Fighters/Photo: [email protected]

Brojni fanovi su se u toku prošle godine zabrinuli da bi bend Foo Fighters mogao da se raziđe, jer je sve ukazivalo na to. Prvo su morali da otkažu turneju jer je gitarista Dejvid Grol polomio nogu, a onda su počele da kruže glasine da se bend raspada.

Na sreću, bend je šaljivim video snimkom demantovao te glasine i najavio novi album. Ranije ove godine počele su da kruže priče da je snimanje novog albuma već počelo i da se atmosfera u kampu Foo ozbiljno zagreva, uzimajući u obzir gomilu letnjih festivala, na kojima bi trebalo da nastupaju.

Turneje i nastupi u toku 2017. godine

Foo Fighters/Photo: facebook@foofighters
Foo Fighters/Photo: [email protected]

Bend će nastupati na brojnim letnjim festivalima po Severnoj Americi i Evropi. Evo rasporeda nastupa, pa ako možete da skoknete… barem do Španije…:
BattleRock, Napa Vali, Kalifornija, 28. maj
Secret Solstice, Rejkjavik, Finska, 16. jun
Rock The Beach, Helsinki, Finska, 19. jun
Lucasavala Island, Litvanija, 21. jun
Roskilde Festival, Danska, 30. jun
Mad Cool Festival, Madrid, Šapnija, 6. jul
Nos Alive Festival, Španija, 7. jul.  

Bend je za portal NME otkrio sve detalje o najnovijem albumu.

Kada će novi album biti objavljen?

– Trenutno ne znamo kada će to biti. Počeli smo da radimo na njemu, a kako se približavaju festivali fanovi bi mogli da čuju pesmu ili dve koje bi trebalo da se nađu na njemu.

Koje nove pesme su do sada objavljene?

– Za sada su sve pesme, kako kažu, u procesu snimanja i obrade, tako da nema novih stvari još uvek.  Međutim, ipak ima nekoliko pesama koje bi mogle da se nađu na novom albumu.

Numera “New wave” je aktuelna već godinama, ali nikada se nije našla ni na jednom albumu. Neki fanovi su spekulisali da je pesma “White Limo” ustvari nastala od ove numere, međutim to nikada nije zvanično potvrđeno. Sada se mnogi pitaju da li će se ova pesma konačno naći na albumu.

Dakle… šta možemo da očekujemo od najnovijeg albuma?

Iako bend nije bio raspoložen za priču o novoj muzici, svima je prilično jasno da je stvaraju. PR festivala BattleRock otkrio je da će bend cele godine biti u studiju i raditi na novom albumu. Ipak biće veoma malo vremena da se radi na albumu s obzirom na gomilu letnjih festivala. Ali, nikad se ne zna.

EP “Saint Cecilia”, snimljen je za nešto manje od dve nedelje, što dokazuje da je snimanje novog albuma u ovakvim uslovima za njih izvodljivo u potpunosti.

– U jednom trenutku ćemo snimiti novu pesmu. Ipak nećemo moći da se posvetimo tome sve dok se Dejv ne oporavi, ali svakako ćemo svirati. Nikad ne znamo šta nam dan nosi, a svi samo čekamo poruku od Dejva u kojoj će nam reći da se oporavio i da je vreme da se ide u studio – rekao je bubnjar benda Tejlor Hokins za portal NME prošle godine.

Dok je album “Sonic Highways” spoj više stilova, jer je sniman u više gradova, EP “Saint Cecilia” više odgovara njihovom originalnom zvuku. Kada je o albumima reč, oni su uvek voleli da raznolikost.

 Album “Wasting light” je snimljen u stilu garažnog roka, i zapravo je snimljen u Grolovoj garaži, dok je album “Sonic Highways” snimljen usput dok su “kaskal”“ od grada do grada, tako da niko zaista ne zna šta da očekuje od najnovijeg albuma.

Nedavno su kružile glasine da će najnoviji album biti nastavak albuma “Sonic Highways”, jer će biti sniman u toku festivala, međutim muzički rpoducent Buč Vig je izjavio da još ništa nije sigurno. Međutim, da su glasine istinite do sada bi trebalo da su objavili bar neke od lokacija na kojima bi snimali.

10-godišnji sin bubnjara Foo Fightersa s tatom u akciji


Na koncertu Foo Fightersa redovno se događaju interesantne stvari, a ovog puta se to desilo – u bekstejdžu. Dok je trajala svirka, 10-godišnji sin bubnjara Tejlora Hokinsa uhvaćen je u “akciji” kako ide stopama svog tate…

Poslednja dva albuma radili su u saradnji upravo sa producentom Vigom, inače bubnjarem benda Garbage. On je prošle godine izjavio da gitarista Grol možda neće učestvovati u snimanju najnovijeg albuma.

– Jednog dana sam od njega dobio poruku u kojoj je pisalo da je premoren i da mu je potrebno da ode kući i odmori, da mu je potrebno da se povuče, bar na kratko – rekao je Vig.

Novi album mogao bi da bude snimljen u saradnji sa drugim muzičarima, kao što je na primer Džoš Hom. Na društvenoj mreži Instagram nedavno se pojavila fotka na kojoj su Grol, Hom i Hadžes u prostoriji koja bi lako mogla da bude studio. Post je ubrzo obrisan, tako da ova pretpostavka nikada nije potvrđena, ali fanovi uvek mogu da se nadaju.

I. N./Izvor: NME

 

 

Previous post

OTKRIVENA TAJNA: Ovo je Springstinova pesma koju su odbili producenti "Harija Potera"

Next post

ZAŠTO LI SMO OVO MORALI DA SAZNAMO…  Šmeker Horejšio Kejn se pretvorio u "matoru tetku"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *