Home»Film»“Povratak” Predraga Jakšića konačno pred bioskopskom publikom, 21. februara u Centru Sava

“Povratak” Predraga Jakšića konačno pred bioskopskom publikom, 21. februara u Centru Sava

13
Shares
Pinterest Google+
Povratak/ Photo: Facebook/ Povratak/ The Return
Povratak/ Photo: Facebook/ Povratak/ The Return

Premijera filma “Povratak” debitanskog ostvarenja scenariste i reditelja Predraga Jakšića, biće održana 21. februara u beogradskom Centru Sava.

Glavnu ulogu igra Lazar Rokvud, kanadski glumac srpskog porekla, kome je ovo 109. film u karijeri, a prvi u Srbiji i na srpskom jeziku. Uz njega tu su i velika glumačka imena Holivuda, Džon Sevidž (poznat iz filmova “Kosa”, “Lovac na jelene”, “Marijanini ljubavnici”, “Kum 3”, “Tanka crvena linija” i još više od 100 filmova), Majkl Pare (zvezda Holivuda sa glavnim ulogama u mnogim filmovima i ultimativnim filmom osamdesetih “Vatrene ulice”) i najpoznatiji kanadski glumac Nik Mancuso.

povratak

Ovo je poslednji film koji je snimio Milorad Mandić Manda i prvi film Dubravke Mijatović posle 2003. godine i predstavlja njen povratak na srpski film.

Tu je i Radivoje Raša Bukvić, naš glumac koji stvara veliku karijeru u svetu, gde je snimao uz Brusa Vilisa u “Umri muski 5 – Dobar dan da se umre muški”, pa Vesna Stanojević, naša profesorka glume iz Londona, poznata kao partnerka Dragana Nikolića u “Poslednjem krugu u Monci”, rok legenda Bora Ðorđević, Rada Ðuričin, Marko Adžić, Marka Hlebjan, Gorjana Janjić i drugi.

Povratak/ Photo: youtube.com printscreen
Povratak/ Photo: youtube.com printscreen

Originalnu muziku za film uradio je Saša Milošević Mare, a muziku u filmu izvode grupa “Vrane Kamene”, Ivana Jordan i ansambl “Banatski kicoši”.

Direktor fotografije je Boris Šebez, montažerka je Ana Sremac, a producent je Miodrag Jakšić.

Film “Povratak” je svojevrsna psihološka studija, ispričana trilerskim žanrovskim obrascem, o povratniku koji nakon 40 godina dolazi u rodni kraj u kome više nema nikog svog.

Za njim, iz Amerike, dolaze njegovi prijatelje ne bi li ga vratili nazad, a malo selo u Vojvodini postaje živo kao nikada do tada.

Izvor: Tanjug.rs

<>

Previous post

Ne morate više da jurite disko kugle. Kejti Peri objavila "Chained To The Rhythm" na Jutjubu

Next post

OVO SE ZOVE VEEEELIKA SLIKA: Nalazi se u Beču i ima 30.000 kvadratnih metara

0

  1. Vrane Kamene
    10/02/2017 at 3:22 pm — Reply

    Hvala puno sjajni ljudi! \m/

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *