Festival “From Israel with Love” u Mikseru od 10. do 12. februara

0
20

16426130_1237418163002423_4623653889007025704_n

Festival “From Israel with Love”, koji se drugu godinu zaredom održava u Mikser Hausu i ove godine će od 10. do 12. februara predstaviti neka od najznačajnijih imena izraelske kulturne scene.

Beogradska publika će tokom izraelskog vikenda moći da uživa u modernoj igri, koncertu poznatog telavivskog gruv benda, studentskim filmovima, izložbi o bauhaus arhitekturi, radionicama za izradu nakita i naravno, sve to začini izraelskim kulinarskim specijalitetima. Ambasada Izraela će ovim festivalom obeležiti i 25. godišnjicu obnavljanja diplomatskih odnosa Srbije i Izraela. Ulaz na festival je slobodan.

Photo: Facebook @mikser.belgrade
Photo: Facebook @mikser.belgrade

Festival “From Israel with Love” otvoriće plesni teatar Josija Berga i Odeda Grafa svojim najnovijim ostvarenjem “Dođi, skači sa mnom”. Reč je smeloj, provokativnoj i duhovitoj predstavi koja ispituje značaj umetničkog stvaralaštva u okviru izraelske političke realnosti.

Ljubitelje fank i hip-hop zvuka očekuje koncert benda Lucille Crew iz Tel Aviva. Ovaj gruv sastav koji kombinuje različite muzičke pravce uz neizostavne mediteranske zvuke nedavno je izbacio novi EP koji će beogradska publika imati prilike da čuje.

Photo: Facebook @mikser.belgrade
Photo: Facebook @mikser.belgrade

Bauhaus centar iz Tel Aviva će se beogradskoj publici predstaviti izložbom fotografija po imenu “Očuvanje i obnova: Bauhaus i zgrade međunarodnog stila u Tel Avivu”. Tel Aviv je inače poznat i kao Beli grad, jer je prestonica bauhaus arhitekture.

Za sve one koji su zainterovani za izradu nakita od šarenih mateijala, organizovane su radionice sa osobenom izraelskom umetnicom Liat Kires.

Kroz prikazivanje video materijala, o svom nezaboravnom putovanju u Izrael govoriće članovi produkcijskih kuća Wonder Drifters i Tropical Life is Fun iz Beograda.

Photo: Facebook @mikser.belgrade
Photo: Facebook @mikser.belgrade

Filmski program festivala čine četiri kratka, dokumentarna, studentska ostvarenja koja su rađena u okviru studije o migrantima Međunarodnog studentskog filmskog festivala iz Tel Aviva. Posle projekcije, predviđen je razgovor sa jednom od autorki.

Gurmani će moći da uživaju u specijalitetima izraelske kuhinje koje će tokom festivala spremati Rem Herc, poznati izraelski kuvar i vlasnik beogradskog restorana “Smokvica”.

https://www.youtube.com/watch?v=Dyk2XRp8lO4

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime