Home»Film»“Afterparti” Luke Bursaća premijerno na Festu

“Afterparti” Luke Bursaća premijerno na Festu

5
Shares
Pinterest Google+
Afterparti/ Photo: imdb.com
Afterparti/ Photo: imdb.com

Film mladog Luke Bursaća “Afterparti” biće premijerno prikazan 5. marta u Sava Centru, na zatvaranju Festa, najavio je distributer “FAME Solutions”.

Prema sinopsisu, Mare barmen (Rade Ćosić), Tijana garderoberka (Jana Milosavljević) i Stefan (Nikola Šurbanović) koji radi kao obezbeđenje, najbolji su prijatelji i rade zajedno u poznatom beogradskom klubu “Line” o kome svi pričaju. Oni su svedoci najrazličitijih događaja iz noćnog života tj. klabinga koji je ujedno postao i način njihovog života.

Afterparti/ Photo: imdb.com
Afterparti/ Photo: imdb.com

Međutim, Mare ima druge ambicije – da postane glumac i kada preko interneta sazna za kasting za jednu od poznatih serija, odlučuje da ode i pokuša da promeni svoj život.

Luka Bursać...

Luka Bursać/ Photo: imdb.com
Luka Bursać/ Photo: imdb.com

Luka Bursać je rođen 1990. godine u Beogradu. Završio je filmsku i TV režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

Njegov ispitni rad, dokumentarni film “Tri”, prikazan je na festivalu “Beldocs” 2013, a diplomski film “Tmina” na gotovo svim domaćim festivalima, kao i na Festu 2015. godine, gde je glavna glumica Sonja Kovačević dobila nagradu za najbolju žensku ulogu.

Bursać je već privukao pažnju javnosti kada je za potrebe dokumentarca “Tri” raspisao oglas za devojke kojima je nudio 50 evra za snimanje eksplicitnih scena seksa, a takve scene mogu se naći i u filmu “Afterparti”.

Afterparti/ Photo: youtube.com printscreen
Afterparti/ Photo: youtube.com printscreen

On je napravio satiričnu tragediju i hroniku jedne generacije i predstavio je kroz milje beogradskog klabinga u kom estradizovana kič kultura posredstvom medija, postaje reprezent “srpskog sna”.

Glavne uloge u filmu “Afterparti” igraju Rade Ćosić, Dragan Jovanović, Nikola Šurbanović, Jana Milosavljević, Lidija Vukićević, Slobodan Beštić, Vladimir Gvojić.

Izvor: Tanjug.rs

Previous post

Egzotično muzičko putovanje uz Šilpu Anant i Dragan Ćalina Trio u klubu Soul Society

Next post

POTVRĐENO: Nik Kejv i The Bad Seeds 28. oktobra u Kombank Areni

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *