Home»Muzika»MALO JEZIVO, ALI MOĆNO: Hologram Ronija Džejmsa Dia “pevao” na nastupu Dio Disciples

MALO JEZIVO, ALI MOĆNO: Hologram Ronija Džejmsa Dia “pevao” na nastupu Dio Disciples

7
Shares
Pinterest Google+

Hologram metal velikana Ronija Džejmsa Dia pojavio se u toku nastupa benda Dio Disciples na dodeli Pollstar nagrada.

Ovaj “nastup” prvi je u Americi, šest meseci posle “debija” na nemačkom muzičkom festivalu Wacken Open Air Fest.

Nastup tribjut benda Dio Disciples na kojem se hologram pojaviog održan je 2. februara u koncertnoj hali The Novo u Los Anđelesu i to na dodeli nagrada Pollstar.

Prema pisanju portala Blabbermouth ovaj nastup je najava njihove predstojeće turneje zakazane za 2017. godinu.

– Nastup je bio nesvakidašnji. Pored živih muzičara, na bini se pojavio i Ronijev hologram. Fanovi, kojima se činilo da takav spektakl nemoguć, su potpuno oduševljeni. Oživeli smo Ronija i njegovo delo – rekao je menadžer firme Eyellusion, koja je stvorila hologram.

Sa kreacijom i premijerom holograma na nemačkom muzičkom festivalu Wacken Open Air Fest složila se i Ronijeva udovica Vendi.

– Zaplakala sam kad sam ga prvi put videla. Moram priznati da je bilo prilično jezivo. Svi iz benda su bili u suzama kada su videli hologram prilikom probe, ali smo se ipak složili da je to divna stvar – rekla je Vendi za portal Rolling Stone.

Roni/ Photo: Facebook @officialronniejamesdio
Roni/ Photo: Facebook @officialronniejamesdio

I dok je nastup benda na nemačkom festivalu bio u stilu ere iz 1988., na turneji će se njihovi izgled menjati u zavisnosti ere u kojoj je pesma koju će izvoditi nastala. Na spisku numera koje će izvesti nalaze se i “We Rock”, “Rainbow in the Dark” i “Holy Diver”.

Gitarista benda Dio Disciples, Kejg Goldi, kaže da ni bendu nije bilo jednostavno da se naviknu na hologram.

– Roni je toliko godina uložio u lajv nastupe kako bi što više pružio svojim fanovima, a to je upravo onaj cilj koji mi želimo da postignemo na budućim svirkama. Veoma smo uzbuđeni i ne možemo da dočekamo da ovo iskustvo priuštimo njegov starim, možda i novim generacijama fanova – rekao je Goldi za portal Blabbermouth.

Tvorci holograma imali su nameru da naprave holograme mnogih preminulih pevača i komičara kao što su Vitni Hjuston, Petsi Klajn i Red Foks, međutim te namere još uvek nisu sproveli u delo.

I. N./Izvor: Rollingstone

Previous post

Bob Marley's Day: Smoke'n'Soul i Dečja radost u Božidarcu

Next post

Izložba "Plakati YU filma" na Kalemegdanu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *