Home»Muzika»Dovoljno blizu: Sting u pulskoj Areni 26. jula

Dovoljno blizu: Sting u pulskoj Areni 26. jula

6
Shares
Pinterest Google+
Sting/Promo
Sting/Promo

Posle nedavne objave njegovog dugoočekivanog pop-rock albuma “57th & 9th” i rasprodatih koncerata u Severnoj Americi i Evropi, Cherrytree Management, Live Nation i hrvatska kompanija MPG uspeli su da legendarnog muzičara rezerviđu i za pulsku Arenu, 26. jula 2017. godine. Biće to jedini koncert britanske zvezde u regionu, a Sting će u Puli nastupiti posle punih 20 godina. 

Na turneji “57th & 9th”  Stingu će se pridružiti tročlani bend uključujući i njegovog dugogodišnjeg gitaristu Dominika Milera, bubnjara Džoša Friza, kao i gitaristu Rufusa Milera.

Stingov dvanaesti solo album “57th & 9th” prvi je njegov pop-rock projekat u poslednjih deset godina, a izdavač je A&M/Interscope Records. Album je krenuo u prodaju 11. novembra 2016. godine i donosi deset pesama koje predstavljaju Stingovu raznolikost u stilovima muzike i pisanju tekstova, počevši od “hrapavog” prvog singla “I Can´t Stop Thinking About You“, do snažnog i slikovitog stila Road Warrior u pesmi “Petrol Head”, do himničnog singla “50,000”.

Ulaznice
Ulaznice će biti u prodaji od 7. februara, a članovi fan kluba Sting.com imaće jedinstvenu priliku da ih kupe u pretprodaji koja kreće u petak, 3. februara, u 9 sati.

Album koji je producirao Martin Kircenbaum, snimljen je za samo nekoliko nedelja sa Stingovim dugogodišnjim saradnicima Dominikom Milerom na gitari i Vinijem Kolojtom na bubnjevima, ali i bubnjarom Džošom Frizom (članom bendova Nine Inch Nails, Guns’n’ Roses), gitaristom Lajlom Vorkmenom i pratećim vokalima iz benda The Lost Bandoleros iz San Antonia.

Od policajca do čuvara prirode

Sting je kompozitor, tekstopisac, glumac, autor i aktivista rođen u Engleskoj, u Njukaslu. Osnovao je bend The Police, zajedno sa Stjuartom Koplendom i Endijem Samersom u Londonu, gde se preselio 1977. godine. Bend The Police izdao je pet albuma i osvojio šest nagrada Grammy i dve nagrade Brits, a 2003. godine uvršten je u The Rock and Roll Hall of Fame.

Kao jedan od najprepoznatljivijih solo muzičara, Sting je, uz spomenute, osvojio još deset nagrada Grammy, dve nagrade Brits, Zlatni globus, tri nominacije za Oskara, nominaciju za nagradu TONY, nagradu veka Billboard Magazina i nagradu za osobu godine MusiCares 2004. godine. Sting je uvršten u Songwriters Hall of Fame, primio je priznanje Kennedy Center Honors u decembru 2014. godine a nedavno je dobio priznanje The American Music Award of Merit. Tokom cele karijere, prodao je više od 100 miliona albuma. Njegova podrška mnogim humanitarnim organizacijama poput Rainforest Fund, Amnesty International i Live Aid jednaka je njegovoj strasti za muzikom. Zajedno sa suprugom Trudi Stajler, Sting je osnovao udruženje Rainforest Fund 1989. godine kako bi zaštitio prašume kao i domoroce koji tamo žive. Zajedno su održali 17 dobrotvornih koncerata kako bi prikupili sredstva i povećali svest o ugroženim delovima planete.

HL

 

Previous post

Kesić pijuckao kafu u Parlamentu Velike Britanije… Ali stvarno! A onda pivo u obližnjem pabu... Ali stvarno!

Next post

Treba sad naplatiti Nobela… Dilan najavio trostruki album s obradama…

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *